Buat yang mengikuti perkembangan rancangan D’Academy Asia 4 (DAA4) pasti tersentuh hati melihat sebuah persembahan selingan pada konsert minggu lalu.

Penonton Menangis Melihat Persembahan Azzam

Manakan tidak, rancangan itu telah menjemput seorang kanak-kanak lelaki dikenali sebagai Azzam yang dilahirkan sebagai golongan kurang upaya penglihatan untuk membuat persembahan. Dalam musim kali ini. salah seorang peserta DAA4, Arif turut mengalami masalah penglihatan namun rata-rata memujinya kerana mempunyai bakat suara yang begitu lunak.

Azzam yang menyanyikan lagunya yang berjudul Ibu telah membuatkan penonton yang hadir serta barisan juri mengalirkan air mata apatah lagi bait liriknya itu begitu bermakna dan menyentuh hati. Video tersebut telah mencecah 3 juta tontonan di YouTube.

Ibu Terharu

Menurut ibunya yang turut dijemput, dia berasa terharu kerana anaknya berada di pentas besar itu dan turut diberi peluang untuk berduet bersama-sama Arif.

Rasa begitu tersentuh, penyanyi dangdut terkenal yang juga salah seorang juri rancangan it, Inul Darastita rasa terpanggil untuk berada di atas pentas lalu memeluk kanak-kanak lelaki itu. Ternyata kebolehan adik Azzam ini membuatkan ramai orang berasa begitu berinspirasi. Kagum!

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry