[VIDEO] Michael Ang Sedih, Anggap Kerajaan Amalkan Diskriminasi

Mesti Baca

Keputusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengisytiharkan larangan merokok di semua premis makanan termasuk gerai dan warung tepi jalan di seluruh negara mulai 1 Januari yang lalu mendapat reaksi positif daripada masyarakat di bandar raya ini termasuk selebriti tempatan.

Penerbit dan pengarah Michael Ang meluahkan rasa sedih di atas keputusan kerajaan ini. Michael menerusi akaun Instagram (IG) peribadinya memuat naik video, memberitahu langkah ini seolah-olah kerajaan mendiskriminasi golongan perokok di Malaysia. Lihat video di bawah;

Michael turut mencadangkan supaya kerajaan mengharamkan membawa kucing atau anjing ke restoran, memandangkan tindakan ini boleh membawa penyakit kepada orang ramai.

Walaubagaimanapun, jika dilihat pada ruangan komen rata-rata netizen tidak menyokong tindakan Michael bersuara mengenai isu tersebut.

Sebenarnya kami 100 peratus bersetuju dengan penguatkuasaan ini, namun ia dilihat tidak adil kepada golongan merokok. Maka itu, kami mencadangkan agar kerajaan menyediakan tempat khas untuk perokok, kalau boleh di luar daripada kawasan tumpuan orang ramai.

 

Terkini

Baru Tahu! Watak Wonder Woman, Gal Gadot Ada Persamaan Dengan Puteri Diana

Wonder Woman, Gal Gadot diilhamkan oleh Puteri Diana. Persamaan antara Watak Superhero dan Puteri Yang Disayangi Melalui temubualnya secara virtual bersama...

Artikel Berkaitan