Jika ibu bapa yang telah melangkah masuk sendiri ke asrama pusat tahfiz ini pasti teruja dengan persekitaran moden dan mewah di setiap sudut sekolah ini. Macam penginapan 3 bintang pula!

Ya, ia dimiliki oleh usahawa kosmetik berjaya, Dato’Seri Vida atau lebih mesra dipanggil DSV. Walaupun agak sedikit menyepi dari kontroversi dalam dunia hiburan, namun DSV banyak melakukan amal kebajikan. Baru-baru DSV telah berkunjung ke pusat pengajian tahfiz miliknya diberi nama Darul Tahfiz DS VIDA di Ipoh, Perak.

Pusat Tahfiz yang baru dibuka tahun lalu itu dilengkapi asrama serba lengkap termasuk dengan penghawa dingin yang dipasang 24 jam. Jom tengok video ini!

IKLAN

Lebih menarik, pusat tahfiz ini dibiayai 100% oleh DSV sendiri.  Walaubagaimanapun ia hanya ditawarkan kepada pelajar lelaki sahaja, berumur 7 hingga 11 tahun dan terhad kepada 40 orang sahaja yang berminat untuk baca, hafal, faham dan amal Al Quran.

Dengan adanya pusat Tahfiz yang yang memiliki persekitaran luas serta permandangan yang cantik, maka tertutuplah persepsi buruk pihak-pihak tertentu yang merendah-rendahkan pusat Tahfiz sebagai sekolah yang serba kekurangan.