Ekoran dari penarikan semula gelaran Dewi Remaja terhadap Haneesya Hanee pada minggu lalu, pelakon Diana Danielle terpanggil untuk berkongsi pengalaman sepanjang menjadi anak seni.

Walaupun tidak pernah berpeluang bertemu dengan Haneesya, namun Diana pernah mengalami nasib yang sama.

IKLAN

Seperti yang dikongsikan beliau menerusi Instagramnya yang diterjemah oleh murai.my, Diana mengimbau kembali saat dia  masih muda saat mula-mula memasuki industri ini sepenuh masa.

Pada usianya menjangkau 14 tahun, gambar Diana menghadiri pesta untuk meraikan ulang tahun di sebuah kolam renang  telah dibocorkan dan tersebar. Gambar tersebut telah mencetuskan kontroversi dan banyak spekulasi negatif dari orang ramai.

Sedangkan ramai yang tak tahu bahawa, tetamu-tetamu yang menyertai pesta itu di kalangan rakan-rakan baik dari sekolah menengah yang di adakan di kolam renang rumah kawannya, Iman Mohamed. Oleh sebab itu, gambar-gambar yang disangka pesta liar itu bocor, dan semestinya para ‘Haters’ sangat menyukai akan momen ini. Sejak dari kejadiaan itu, Diana mula berhati-hati mengatur langkah dalam dunia hiburan.

“Sejak dari saat itu,  “kontroversi” mengikut saya ke mana sahaja saya pergi, selalu saja ada berita negatif mengenai saya di dalam akhbar. Saya seolah-olah membawa “imej” tertentu selepas hari itu.” katanya di Instagram.

“Saya tetap melayan, tetapi kemudian hal-hal lain berlaku sepanjang kehidupan remaja saya, saya pernah kehilangan pekerjaan, kontrak dengan tawaran yang besar dibatalkan  kerana “tingkah laku” saya.”

Diana berkata, dia sudah terbiasa kena ‘reject’ sejak menjadi bayi lagi dalam sebuah iklan. Katanya dia sentiasa memperbaiki kesilapan dan kekurangan dirinya, menebal kulit dan terus bekerja hingga hari ini.

Bagi Diana, itulah yang perlu kita lakukan jika berada di mata awam, kita  akan kehilangan pekerjaan dan gelaran apa sahaja. Diana percaya bahawa rezeki  tidak ke mana.

Sebagai penutup, Diana mengucapkan selamat berjaya kepada Haneesya dan Diana percaya bekas Dewi Remaja ini akan tetap bersinar kerana bakat dan kecantikkan yang dimilikinya.