Tanpa disangka-sangka, bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak turut mengeluarkan satu tweet berkenaan Anugerah Juara Lagu ke-33 di laman twitter beliau. Sejurus tamat anugerah lagu yang berprestij itu, Najib di twitternya memuatnaik gambar kemenangan Juara AJL-33, Hael Husaini, Dayang Nurfaizah dan Ezra Kong.

Kalau anda perasan, saat sang Juara menyampaikan ucapan,  komposer, Ezra Kong ada menyebut ayat Salam 1Malaysia dan Salam Malaysia Baru di pentas AJL malam tadi. Kemungkinan besar dengan  ucapan ini membuatkan Najib terpanggil mengeluarkan tweet ini memandangkan ‘Salam 1Malaysia’ sinonim dengan pentadbiran Najib ketika menjadi Perdana Menteri ke-6.

IKLAN

Dalam tweet tersebut Najib menulis kapsyen dari bait-bait lagu ‘Haram’,

“Salam 1Malaysia! Oh biar rasa ini, Hanya sekadar engkau tahu, Aku ada bila perlu, Kita saja tahu
Ternyata benar benar kali ini, Memilih kamu Mencintai aku,” tulis Najib sambil berkongsi gambar Hael Husaini dan Dayang Nurfaizah yang membuat persembahan pada AJL malam tadi.

Sehingga artikel ini ditulis, hantaran yang dibuat Najib itu mendapat 3,000 tanda suka, 263 komen dan 2,200 retweet.

Selain itu, ketika acara berlangsung pengacara Sherry Al Hadad yang digandingkan dengan Alif Satar menyebut ‘Malu apa bossku’ disambut gelak besar oleh Alif Satar. Malahan penonton AJL juga kedengaran bersorak riuh rendah mendengar ayat yang dilontarkan Sherry.