Pelakon Liyana Jasmay mengutuk serangan yang dibuat oleh sekumpulan penyokong parti pembangkang terhadap Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq. Papagomo dipercayai menjadi seorang daripada individu yang terbabit dalam serangan itu apabila dikatakan bertindak mencekik Syed Saddiq.

Liyana menulis salah satu komen dalam video serangan yang dimuatnaik oleh Syed Saddiq itu berkata, tindakan mereka semua ini sangat memalukan.

IKLAN

“Memalukan, kepada semua penyokong di dalam video ini yang cuba nak serang tu, harap sedar -sedarlah kelakuan buruk ini. Pergi lah menimba ilmu dari menjadi penyokong otak kosong. Ilmu akan membezakan kita. Jadi ternyatalah apa yang terjadi di atas ini semua orang yang tak berfikir menggunakan minda, cuma ikut hati dan perasaan. So sorry that this happen to you YB Syed Saddiq. Semoga sentiasa dilindungi. Insyallah”- katanya

Insiden itu tular di media sosial melalui klip video berdurasi 22 saat pada Sabtu lalu  memaparkan Syed Saddiq dikerumuni penyokong parti pembangkang ketika dalam perjalanan menuju ke keretanya selepas selesai proses penamaan calon bagi PRK terbabit.

Susulan dari kejadian itu, Papagomo ditahan di rumahnya di Danau Kota, Setapak. Sebaik ditahan, Papagomo yang sudahpun dihubungi dan diminta tampil bagi membantu siasatan kes berkenaan, kemudian dibawa ke IPD Kajang, untuk membolehkan rakaman percakapan dilakukan.