Pertandingan Mister International 2019 baru saja diadakan, pada samalam 24 Februari 2019. Sama seperti pertandingan ratu kecantikan, Mister International ini diikuti oleh para lelaki tampan seluruh dunia. Di tahun 2019, pertandingan ini dianjurkan di Manila, Filipina dan seramai 39 peserta merebut gelaran Mister International 2019 ke-13.

Pemenang Mister International 2019 berasal dari Vietnam iaitu Trinh Bao. Tubuhnya yang tinggi ditambah badan atletis pantas membuat Trinh Bao jadi lelaki paling tampan di dunia. Berikut 10 foto Trinh Bao yang boleh membuatkan ramai gadis menggila dengan ketampanannya:

IKLAN

Foto: IG Trinh Bao

Peserta dari Venezuela dan Hong Kong (China) memenangi hadiah tempat kedua dan ketiga.

Sebelum ini, wakil Vietnam telah menerima pujian yang tinggi daripada sebuah majalah penerbitan kecantikan Missosology, yang disenaraikan di antara 10 pilihan utama Hot Top 10. 

https://www.youtube.com/watch?v=XINQj0Kqsc0

Dilahirkan pada tahun 1994 di Hai Phong, Trinh Bao memiliki ketinggian 1.84 meter dan beratnya 80 kg. Dia bekerja sebagai model bebas dan pakar kecergasan. Trinh Bao memenangi pingat gangsa semasa pertandingan Vietnam Supermodel 2018.