Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad memuji pementasan OlaBola Musical dan menyifatkan ia adalah sebuah pementasan yang terbaik di Malaysia setakat ini. Hal itu diluahkan oleh Tun M selepas meluangkan masa menonton teater muzikal arahan Puan Sri Tiara Jacquelina.

View this post on Instagram

A post shared by Tiara Jacquelina (@tiarajacquelina)

IKLAN

“THIS IS THE BEST STAGE PLAY IN MALAYSIA TODAY.” – katanya di dalam video yang dimuatnaik oleh Tiara di Instagramnya.

Tun M dan isteri Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali hadir menyaksikan pementasan Ola Bola the Musical malam tadi yang diarahkan Chiu Keng Guan yang mengisahkan cabaran dihadapi pasukan bola sepak negara Harimau Malaya, untuk melayakkan diri ke Sukan Olimpik 1980 di Moscow. Ia adalah adaptasi daripada filem pecah panggung 2016, Ola Bola.

Tun M turut memuji suasana pementasan yang begitu realistik berbanding dengan teater yang pernah disaksikan sebelum ini di Kota London.

Tiara Tak Boleh Tidur

Dalam reaksi balasnya, Tiara cukup terharu dengan pujian tersebut sehinggakan dia tak lena tidur malam dan menyifatkan pujian daripada Tun M itu sebagai satu pemangkin semangat untuk pasukannya terus memberikan persembahan terbaik.

“Saya sangat gembira, rasa tak boleh tidur sekarang. Saya cuku berbangga dengan kesemua pelakon kerana telah membuat persembahan yang terbaik”- tulisnya di kapsyen

OBM 2019 dibintangi Brian Chan (‘Tauke’ Chan Kok Keong), Abimanyu Masilamani (Muthu), Luqman Hafidz (Ali), Hafeez Mikail (Eric Yong) dan Tony Eusoff sebagai jurulatih Harry Mountain. Ia akan berlangsung sehingga 3 Mac ini.