Sebagai salah satu pasangan selebriti yang paling tersohor, tentunya tak hairan jika Justin Bieber dan Hailey Baldwin agak cerewet untuk memilih kediaman mereka berdua. Selain mewah, yang pasti rumah tersebut harus nyaman dan memiliki rekaan yang sesuai dengan keinginan pasangan suami isteri tersebut.

Justin dan Hailey sendiri memang boleh dikatakan cukup selektif dalam memilih rumah. Bahkan sejak bernikah pada September 2018 lalu, keduanya kerap kali dikhabarkan mencari tempat tinggal impian mereka selama beberapa bulan terakhir.

IKLAN

Kediaman di Beverly Hills, California

Baru-baru ini, rupanya Justin dan Hailey sudah menemui kediaman yang diinginkan. Dipetik dari People pada Isnin (25/3), pasangan ini telah memutuskan memilih rumah mewah yang terletak di kawasan Beverly Hills, California. Kediaman tersebut memiliki harga yang cukup fantastik, yakni mencapai USD 8.5 juta (sekitar RM 34.57 Juta).

Dapat Potongan Harga

Menariknya, Justin dan Hailey rupanya cukup bertuah lantaran mereka mendapatkan potongan harga. Ini kerana, awalnya villa mewah tersebut dijual dengan harga USD 8.9 juta (sekitar RM 36.2 Juta ).

Rumah mewah ini khabarnya sudah dibangun sejak tahun 1932, kemudian dijual pada agensi hartanah dan dirubahsuai pada 2017. Kediaman ini dibangunkan di atas tanah seluas 560 meter persegi dan bergaya moden minimalis, serta mengusung konsep edgy menerusi interior dan beberapa ornamen yang ada di dalamnya.

Rumah ini juga diketahui mempunyai 5 bilik tidur dan juga 7 bilik, dimana lantai beserta perabotnya keselruhan dibuat dari kayu oak berwarna putih. Kediaman ini juga dilengkapi dengan berbagai fasiliti mewah. Mulai dari lantai dengan lampu latar, gudang anggur dengan pengawal suhu, perpustakaan peribadi, bar bergaya, area dapur yang luas, kolam renang besar, dan juga ruang tempat kerea yang mampu menampung banyak kereta.