[GIVEAWAY] Iblis Paling Kuat Di Muka Bumi! 5 Fakta Penting Filem Hellboy Reboot 2019

62

Poster dan thriller terbaru karya Neil Marshall, Hellboy sudah dikeluarkan dan akan ditayang rasmi pada 11 April 2019. Seperti yang anda ketahui, Hellboy adalah separuh iblis dari Neraka yang dipanggil oleh okultis Nazi dan dibesarkan oleh bapa manusia pengganti, Profesor Trevor Bruttenholm.

Jika dilihat pada trailer filem Hellboy yang sudah dilancrkan, nampaknya akan menyajikan sesuatu yang berbeza dari filem sebelumnya.

IKLAN

1Dilakonkan oleh David Harbour

Pada filem Hellboy sebelumnya, watak Hellboy biasanya diperanankan oleh Ron Perlman. Untuk filem yang akan tayang 2019 ini karakter Hellboy akan dimainkan oleh David Harobour. David Harbour sudah pernah tampil cemerlang ketika memegang watak Jim Hopper di siri Stranger Things (2016).

2Milla Jovovich Sebagai Watak Jahat Utama

Filem yang akan tayang 2019 ini justeru mengangkat kisah Blood Queen. Di mana Milla Jovovich akan memainkan penjahat utama, Darah Ratu. Karakter ini tampaknya didasarkan pada Nimue, alias “Queen of Blood” dan “Lady of the Lake,” yang pertama kali muncul di buku-buku komik Hellboy dalam alur cerita “The Wild Hunt” tahun 2008, yang digambarkan sebagai seorang penyihir kuat yang hidup sehingga ini.

3Dibuat Persis Seperti Komiknya

Pembuat filem Hellboy 2019, Mignola, bakal membuatkan filem Hellboy 2019 persis seperti komiknya. Jadi peminat komiknya akan dapat menikmati alurnya disesuaikan dengan komik. Filem Hellboy 2019 akan lebih tepat dibandingkan versi filem-filem Hellboy sebelumnya.

4Memiliki Rambut Lebih Panjang

Dalam Filem Hellboy reboot, David Harbour memegang watak Hellboy menjadi lebih gagah dan seram. Seperti dalam filem-filem sebelumnya, Hellboy monster berwarna merah dengan dua tanduk patah. Bezanya untuk versi yang akan tayang 2019, Hellboy memiliki rambut yang lebih panjang.

5Ada Unsur Komedinya

Dalam trailer yang sudah dikeluarkan, meskipun kesan seram sudah tampak terlihat. Namun dalam sesi video awalnya, terlihat komedinya. Unsur komedinya terus terlihat di sepanjang video.

15 Pasang Tiket Untuk Dimenangi 

Khas Untuk Peminat murai.my, pada 10 April 2019, Jam 9 malam bertempat di TGV 1 Utama, kami ingin memberi 15 pembaca bertuah sepasang tiket tayangan perdana filem ini secara percuma!

Caranya anda hanya perlu lengkapkan butiran dan soalan berikut untuk melayakkan diri anda dipilih sebagai pemenang.

IKLAN

Syarat Penyertan

  • Like Facebook murai.my, follow Instagram @hangatmalaysia dan twitter @hangatmalaysia
  • Selepas menonton, kongsikan ulasan anda mengenai filem ini di sosial media dan tag murai.my beserta #HangatMalaysia
  • Anda dikehendaki mengisi butir-butir diri anda dan menjawab soalan bersama slogan kreatif
  • Peraduan ini hanya sah dari sekarang hingga 9 April 2019
  • Seorang hanya boleh menghantar satu penyertaan.
  • Keputusan hakim adalah muktamad.
  • Pemenang akan dihubungi pihak murai.my melalui pesanan mesej di nombor telefon anda.
  • Pemenang dikehendaki datang menuntut tiket filem tayangan pratonton filem di TGV One Utama pada 10 April bermula jam 8.20 malam hingga 8.50 malam.
  • Sebarang kelewatan tuntutan tiket selepas jam 9 malam TIDAK AKAN DILAYAN
  • Sebarang ketidakhadiran perlu dimaklumkan secepat mungkin.