Bernilai RM1.2 Billion, Beginilah Resort Mewah Kim Jong Un

Mesti Baca

Dahsyat! 4 Item Ini Habis Dijual Setelah Digunakan Oleh Rosé Blackpink

Sebut sahaja BLACKPINK, sudah tentu membayangkan sebuah kumpulan K-Pop wanita yang sangat terkenal sehingga peringkat antarabangsa. Apa sahaja yang...

“Bukan Anda Buat Kerja Tuhan”- Alicia Amin Pertahankan LGBTQ

Rata-rata masayarakat di Malaysia sudah mengetahui bahawa LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) tidak dibenarkan di Malaysia malah telah...

Menyelerakan! Elyana Kini Jalankan Perniagaan Berasaskan Sambal Masakan

Meskipun rata-rata peminat sedia maklum bahawa penyanyi Elyana merupakan seorang pesakit kanser yang kini telah berada di tahap empat,...

Kim Jong Un yang termasyur sebagai seorang yang berkuasa di Korea Utara ternyata memiliki resort mewah yang dibangun dengan dana mencapai USD$ 300 Juta.

Korea Utara tidak seperti yang disangka oleh masyarakat dunia, mereka memiliki resort ski mewah dengan fasiliti dan pemandangan salji yang menakjubkan.

Masikryong Ski Resort yang dirasmikan pada bulan Disember 2013 kini digelar antara resort termewah dan begitu popular di Korea Utara.

Untuk membangun resort mewah ini, pimpinan tertinggi Korea Utara, Kim Jong Un harus mengeluarkan dana sekitar USD$ 300 juta atau setara RM1.12 Billion.

Bagaimana rupa resort Masikryong Ski Resort milik Kim Jong Un ini ya?

Dengan fasiliti kereta kabel, arena luncur, kursus ski, serta fasiliti kesihatan untuk para pencinta sukan ski..

Para penginap dapat bermalam di sekitar 120 bilik hotel dengan berbagai fasiliti mulai dari kolam renang, snooker, ruang karaoke hingga sauna.

Para penginap yang bermalam di resort ini pun dapat melakukan transaksi dengan berbagai mata wang mulai dari dolar, yuan, yen hingga euro.

Bagi anda yang mahu merasai pengalaman resort yang berdiri di Puncak Gunung Taehwa, atau setara 20 kilometer di luar Kota Wonsan di Daerah Kangwon, Korea Utara ini kita harus membayar sekitar RM458 untuk bilik single. Sedangkan untuk bermain ski, kita harus membayar sekitar RM400.

Setiap hari, Masikryong Ski Resort hanya menerima sekitar 2 ribu pengunjung per hari.Tertarik mengunjungi resor mewah milik Kim Jong Un? Boleh berkunjung ke sana untuk menikmati keindahan Korea Utara!

SourceMoney

Terkini

Bergelar Anak Pengarah Popular, Fian Ali & Alif Ali Sedia Dikecam Netizen

Membuat kemunculan semula bersama adiknya yang kini bergelar penyanyi, Fian Ali dan Alif Ali bersedia sekiranya suatu hari nanti...

Artikel Berkaitan