Di India, pemprosesan produk Apple di sana meningkat secara positif. Dengan pengeluaran iPhone SE dan 6S di sana bercambah dari masa ke semasa dan kini Apple ingin memperluaskan variasi penjualan telefon di India seperti telefon iPhone 7, XS dan XS Max.

Foto: Wired

Apple akan memperluaskan produksi ketiga-tiga variasi telefon bimbit Apple tersebut bermula tahun ini dan di harap segala perancangan akan berjalan dengan lancar. Meskipun penjualan Apple di India tidak terlalu besar tetapi sedikit sebanyak ia dapat meraih keuntungan yang besar bagi negara kapasiti penduduk yang padat itu.

IKLAN
Foto: Doxa Shop

Pada tahun 2018 sahaja, Apple berjaya menjual 1.7 juta unit dari 149 juta telefon bimbit yang terjual di India. Dan dari dua bulan pertama hasil penjualannya sahaja telah berjaya mengunci 150 ribu unit ke negara tersebut!

Dengan persaingan yang sengit di antara China dan Amerika Syarikat di pasaran global ini, Apple mahu menjadikan India sebagai pusat kedua terbesar produksi Apple dan sekaligus menutup jurang industri di antara China dan Amerika Syarikat.