Industri sedia maklum bahawa pengarah tersohor, Ahmad Idham telah dilantik menjadi Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) pada bulan lalu.

Pengerusi FINAS Selama Dua Tahun 

Mengikuti jejak langkah itu, Datuk Hans Isaac telah dilantik menjadi Pengerusi FINAS berkuat kuasa serta merta pada 8 April bagi tempoh dua tahun. Lantikan itu telah dibuat oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia Gobind Singh dimana ramai yang menyifatkan lantikan itu sesuai dengan pengalaman Hans yang sudah 25 tahun terlibat dalam industri hiburan dan perfileman tempatan.

Berjanji Memberikan Manfaat Kepada Semua Pengamal Industri

Berkongsi khabar gembira tersebut di laman Instagram nya, menurut pengarah ini dia berasa rendah hati untuk menerima tanggungjawab tersebut dan berjanji untuk menaikkan kualiti dan hasil industri seni tanah air.

IKLAN
View this post on Instagram

Setelah lebih 25 tahun berkecimpung di dalam industri filem dan seni negara, saya dengan rasa rendah diri bersedia untuk menerima jawatan yang dipertanggungjawabkan kepada saya oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia. Untuk dua tahun yang akan datang, saya akan memberikan usaha yang terbaik demi melaksanakan tugas dan kewajipan saya. Keutamaan saya adalah kebajikan dan kesejahteraan rakan-rakan industri dan pengamal seni yang lain di samping berusaha menaikkan kualiti filem dan hasil seni tanah air. Harapan saya, masih sama, adalah supaya FINAS menjadi sebuah pertubuhan profesional, bukan politikal, dan telus supaya ia dapat bertahan dan membawa lebih manfaat kepada semua pengamal industri. Saya amat teruja dan sudah bersiap sedia untuk meneruskan perjuangan ini dan berganding tangan dengan CEO baharu FINAS, Ahmad Idham, serta ahli lembaga yang lain. Salam hormat, Dato' Hans Isaac Pengerusi FINAS

A post shared by Hans Isaac (@hansisaac) on

Malah dia turut mengharapkan perjuangannya bersama ahli lembaga yang lain mampu memberikan manfaat kepada semua pengamal industri. Rata-rata rakan artis seperti Raja Ilya, Catriona Ross menyambut baik perkhabaran tersebut dan turut membanjiri ruangan komen Hans dengan ucapan tahniah.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry