Tuah Ayam nampak di kaki, Tuah Manusia tiada yang tahu merupakan peribahasa yang sesuai untuk gambarkan buat penyanyi antarabangsa Camila Cabello sebaik sahaja membuat keputusan untuk berundur dari kumpullan Fifth Harmony.

Bakal Jadi Cinderella 

Selepas kejayaan single nya berjudul Havana, Camila membuat satu lagi pertaruhan besar dalam karier seninya apabila dia bakal bergelar pelakon tidak lama lagi. Bukan drama atau kemunculan khas dalam mana-mana filem sebaliknya penyanyi ini akan memegang watak utama dalam sebuah filem dongeng terbaharu, Cinderella.

IKLAN

Filem Cinderella Dalam Senarai Fast Track 

Lebih bermakna, Camila sendiri akan memegang watak sebagai Cinderella dalam filem terbitan Sony Pictures. Tidak cukup dengan itu, Camila turut diberi mandat untuk menyanyikan runut bunyi filem itu kelak. Idea tersebut tercetus dari hos televisyen yang terkenal James Corden.

Menurut sumber, Sony kini meletakkan filem ini dalam antara senarai ‘fast track’ kerana mahu ia diterbitkan secepat mungkin. Dengan wajah dan fizikalnya sedemikian tidak hairanlah Camila adalah calon yang sesuai memegang watak Cinderella bukan?