Apple Versi macOS Terbaru Akan Fungsi Asingkan Muzik, Podcasts Dan TV App

Mesti Baca

Akan datang, versi macOS milik Apple akan membuat perubahan terhadap fungsi iTunes dengan mengasingkan fungsi muzik, podcasts, dan TV Apps. Seperti yang sedia maklum, iTunes memiliki tiga rangkaian fungsi di dalam aplikasinya tetapi fungsi tersebut akan berubah dan di asingkan bagi macOS versi baru nanti.

Foto: Mac Rumors

Versi macOS terbaru ini di kenali sebagai versi 10.15 dan menerusi versi terbaru ini nanti akan bermulalah fungsi iTunes yang baru. Meski ianya tidak lagi memiliki tiga serangkai fungsi seperti yang lama, ianya tidak memberi kesan yang banyak.

Foto: iPhone Hacks

Pengasingan ini tidak lari dari fungsi asalnya yang memberikan khidmat muzik dan manakala perkhidmatan TV App dan Podcasts masing-masing tampil dengan hub aplikasi sendiri.

MacOS versi 10.15 bakal di lancarkan menerusi acara Worldwide Developers Conference (WWDC) yang di jangka akan bermula pada 3 Jun sehingga 7 Jun 2019 nanti. Sama-samalah kita nantikan pelancarannya.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan