Disebalik kejayaan selebriti tanah air sebenarnya mempunyai pihak pengurusan mereka yang banyak membantu melancarkan karier seni mereka. Pelbagai kejayaan telah tercipta hasil gandingan mereka bersama termasuklah seperti syarikat pengurusan bakat Astro, Rocketfuel Entertainment yang terus mengorak langkah dalam meluaskan agensi pemasaran bakat, syarikat rakaman serta kandungan digital mereka ke pasaran baru.

Ash Stymest Kini Di Bawah Rocketfuel Entertainment 

Siapa sangka kini syarikat hiburan tersebut telah membuktikan kehebatannya di rantau Asia Pasifik termasuklah menjadi syarikat rakaman ‘independent’ nombor satu di Malaysia. Terbaharu, mereka menguatkan lagi barisan bintang mereka dengan menandatangani Ash Stymest

IKLAN

Berpengkalan di Los Angeles, bintang kelahiran UK ini sudah terbabit dalam pelbagai projek sebagai model, pelakon dan kini sedang berjinak-jinak dengan dunia muzik. Ash baru sahaja menandatangani perjanjian global bersama Interscope Records North America (Eminem, Blackpink, Selena Gomez) dan Universal International dengan EP pertama yang bakal dilancarkan dalam bulan-bulan yang akan datang.

Chaleeda Gilbert Kini Jadi Pelakon 

Selain itu, Rocketfuel turut berbangga dengan mengumumkan bahawa bakat muzik mereka berjaya mencatatkan rekod sebanyak 20 Platinum, satu daripada label paling berjaya di Malaysia yang mampu mencapai tahap sedemikian kurang daripada dua tahun. Menyusuli kejayaan itu, Chaleeda Gilbert, bintang antarabangsa Rocketfuel pertama sedang menikmati kejayaan hebat dalam kerjaya muzik serta lakonannya.

“Kami bangga untuk mengumumkan bahawa Chaleeda telah dipilih untuk membintangi sebuah siri Netflix Original berjudul The Stranded, arahan Jim-Sophon Sakdaphisit (The Promise, Shutter), dan diterbitkan oleh calon Oscar Gary Levinhson (12 Monkeys, Saving Private Ryan),”

Luaskan ‘Empayar’

Dalam pada itu, jaringan kandungan Rocketfuel,16 Baris bakal berkembang dari Malaysia ke Thailand dan salah seorang penyanyi naungan mereka Masya Masyitah akan ke China untuk mengambil bahagian dalam rancangan realiti popular anjuran Tencent Media berjudul, The Coming One (S3). Selain penyanyi-penyanyi tersebut, antara selebriti naungan Rocketfuel Entertainment adalah Zizan Razak, Hael Husaini, Ernie Zakri, Lisa Surihani, Sufi Rashid, Syamel,Ummi Nazeera, Aisyah Aziz, Ara Johari dan ramai lagi! Tahniah buat Rocketfuel Entertainment!