Pada November 2018, Zulin Aziz mendedahkan majlis perkahwinannya dibatalkan kerana hubungan beliau bersama dengan teman lelaki sudah berakhir. Zulin berkata, beliau belajar daripada kesilapan lalu apabila terbuka bercerita mengenai perkara itu, namun akhirnya kecundang di tengah jalan.

IKLAN

“Saya serik nak berkongsi kisah perkahwinan sebab takut tak jadi macam dulu. Jadi, selepas ini kalau betul-betul kahwin saya tak akan beritahu kepada sesiapa pun, biar orang tahu tiba-tiba saya dah jadi isteri orang.

“Biarlah majlis perkahwinan itu hanya untuk keluarga sahaja dan tak perlu buat besar-besaran,” kata Zulin kepada Mstar Online.

Namun, Zulin enggan berkongsi punca perpisahan bersama berkas teman lelaki beliau kerana perkara itu terlalu peribadi dan memilih untuk meneruskan sesi perkahwinan tersebut dengan menggayakan baju, pelamin dan set hantaran yang sudah disediakan untuk dirakamkan dalam video muzik lagu ‘Dan Ketika Itu’. 

https://www.youtube.com/watch?v=coSN-jnSIzQ

Sementara itu, Zulin yang baru muncul dengan single kedua berjudul “Jadikan Aku Yng Halal‘ itu menerima kritikan pendengar kononnya dia mencipta lagu kerana terlalu terdesak untuk berkahwin. Zulin bagaimanapun tidak mahu ambil pusing dengan kata-kata netizen dan menganggap lagu tersebut sebagai satu bentuk karya seni.

“Ada yang cakap saya terdesak nak kahwin, tapi saya dah lali dengan komen begitu. Orang lain pun buat lagu cinta, takkan saya tak boleh. Sedangkan semua lagu lain pun tentang cinta tapi bila saya yang nyanyi siap ada nasihat minta jangan bersedih, pelik pula!” tambah Zulin lagi.

IKLAN

murai.my mendoakan agar Zulin dapat dipertemukan jodoh dengan cepat dan terus tabah dengan kritikan dari netizen. Mulut tempayan boleh ditutup, mulut manusia tak ada siapa yang boleh tutup.