Ketika kita seronok menyambut ibadah puasa, tanpa kita sedar beberapa orang selebriti ini terpaksa menghabiskan bulan Ramadan di balik jeriji besi. Artis-artis ini ditahan kerana berbagai kes seperti kes pelacuran dalam talian, menyebarkan hasutan, dan dadah. Ada yang berbulan hingga bertahun-tahun. Nah kali ini murai.my telah merangkum beberapa selebriti yang harus berpuasa di bulan Ramadan di balik jeriji besi.

1Vanessa Angel

Vanessa Angel ditahan kerana dituduh bersalah lantaran mengirim foto dan video dirinya kepada seorang muncikari atau pengusaha pelacuran. Kerana kes yang menimpanya tersebut, dia harus ditahan di Rumah Tahanan Medaeng Surabaya dan menjalani ibadah puasa di bulan Ramadan di sebalik jeriji besi.

2Ahmad Dhani

Ahmad Dhani hingga kini masih ditahan di Rumah Tahanan Klas 1A Surabaya, di Medaeng, Sidoarjo. Dia ditahan dalam kes menyebarkan kebencian atau hasutan. Dhani dijatuhkan hukuman satu setengah tahun penjara. Kini suami Mulan Jameela ini menghabiskan bulan Ramadan di balik jeriji besi.

3Benjy

Benjy ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kualanamu, Deli Serdang Sumatera Utara oleh pihak Kastam dan Eksais di sana sejurus tiba dari Kuala Lumpur. Mengikut laporan, Benjy disyaki memiliki dadah jenis syabu seberat 4.5 gram yang disembunyikan dalam duburnya. Berikutan itu, Benjy dijatuhkan hukuman penjara selama 11 tahun 3 bulan selepas didapati bersalah oleh Mahkamah Daerah Medan Sumatera Utara.

Sudah beberapa tahun Benjy terpaksa menjalani ibadah puasa di sebalik jeriji besi.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry