Sudah menonton filem X-Men: Dark Phoenix? Apakah gambaran anda mengenai filem adakah ianya menepati jangkaan mahupun sebaliknya? Berdasarkan carian kami, filem ini dikatakan mengecewakan malah rata-rata peminat setia X-Men turut berasa kecewa dengan edisi kali ini.

Kutipan Tidak Menepati Sasaran 

Berita tersebut turut disusuli dengan pencapaian filem ini dimana Dark Phoenix hanya berjaya meraih $14 juta pada hari tayangan pembukaan minggu lalu dan sebagai info ini merupakan rekod paling buruk untuk sebuah karya siri X-Men. Sekaligus menjadikan Dark Phoenix berada ditangga paling bawah bagi kutipan pembukaan siri filem X-Mem selepas The Wolverine yang hanya berjaya mengutip $53.1 juta pada tahun 2013.

IKLAN

Ulasan Hanya Mendapat Markah 23% 

Filem yang menelan belanja sebanyak $200 juta ini pada mulanya meletakkan sasaran kutipan pada hujung minggu pembukaan sebanyak $50 juta.

Namun pihak produksi terpaksa berputih mata apabila sasaran tersebut gagal ditepati apatah lagi ulasan antarabangsa seperti Rotten Tomatoes hanya meletakkan filem ini pada 23%, paling rendah berbanding semua filem ditayangkan pada minggu ini. Adakah Dark Phoenix akan menjadi sejarah sebagai naskhah X-Men paling buruk?

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda