4 Pelakon Terbaik Berjaya Bawa Watak OKU Dalam Drama !

Mesti Baca

Tidak dinafikan, kewujudan pelakon-pelakon yang membawa watak Orang Kurang Upaya (OKU) dalam sesebuah drama berjaya mempengaruhi jalan cerita dan juga para penonton sehingga beremosi! Sepanjang penghayatan kami, 4 pelakon ini benar-benar berjaya membawa watak OKU dengan baik malah ada diantara drama lakonan mereka mencetuskan fenomena!

Benji – Kerana Cintaku Saerah

Masih segar dalam ingatan kami watak Jibek lakonan Benji menerusi drama Kerana Cintaku Saerah. Siapa sangka, penangan Jibek berjaya mencetuskan fenomena drama itu di TV3 malah lagu OST nya berjudul Seribu Tahun juga masih popular sehingga ke hari ini. Ramai yang beranggapan bahawa drama ini merupakan salah satu drama yang terbaik pernah ditayangkan di stesen televisyen itu.

Jay Iswazir – Aku Nazmi

Drama Aku Nazmi berjaya membuatkan penonton mengalirkan air mata! Pelakon yang membawa watak Nazmi, Jay Iswazir turut diiktiraf sebagai Pelakon Lelaki Terbaik Drama di Anugerah Skrin 2018. Akui pernah dipandang rendah kerana rupa parasnya namun Jaya atau nama sebenarnya Ahmad Iswazir Ismail berjaya membuktikan bahawa bakat adalah segala-galanya.

Naim Daniel – Pia

Selebriti yang cukup berbakat! Sejak dari kecil lagi kemampuan pelakon yang serba boleh Naim Daniel telah membuktikan bahawa dia mampu membawakan sesuatu watak dengan baik.Terbaru, membawa watak sebagai remaja OKU dalam drama Pia , lakonan Naim cukup mengharukan malah seakan-akan kelihatan benar. Selain berlakon, Naim juga merupakan seorang penyanyi baharu yang kini popular menerusi lagu Sumpah yang juga OST drama berkenaan.

Sarah Shamira – Seutuh Kudrat Talian Kasih

Sebelum munculnya drama-drama yang mencetuskan fenomena seperti diatas, drama Seutuh Kudrat Talian Kasih terlebih dahulu mendapat tempat dikalangan penonton. Menampilkan Sarah Shamira sebagai Mariam, drama tersebut benar-benar meninggalkan kesan malah sehingga ke hari ini masih lagi disebut-sebut.

Biarpun begitu pelakon kanak-kanak berkenaan tidak lagi berlakon malah sudah berniqab dan bahagia bersama suami dan anak-anak tersayang.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan