Cecah RM40k Sebulan! Jom Intai Pangsapuri Mewah Blackpink, Girlband Terkaya di Korea

7

Kemunculan kumpulan band wanita dari Korea Selatan, Blackpink sejak tahun 2016 telah mencetuskan fenomena dalam industri muzik Asia mahupun di dunia. Namanya terus mekar dan dikenali hingga ke seluruh pelusuk dunia.

IKLAN

Malah, boleh dikatakan, girlband yang dianggotai oleh Jisoo, Rose, Jennie dan Lisa ini tak memerlukan masa yang lama untuk mendapatkan populariti yang dimiliki oelh mereka pada hari ini.

Hal ini dapat dibuktikan dengan begitu larisnya album mereka dan banyak konsert di adakan di berbagai negara. Pasti ramai bersetuju jika lagu-lagu Blackpink juga selalunya hits dan menjadi kegemaran ramai orang. Bukan itu saja,  video klipnya pun juga berjaya mengumpulkan ratusan juta penonton.

RM 43,079 Sebulan

Hasil kerja keras girlband yang popular dengan lagu ‘Kill This Love” ini, wajarlah jika ke empat-empat wanita cantik ini hidup selesa penuh dengan kemewahan. Salah satunya adalah kediaman super mewah dengan sewaan mencecah KRW12 Juta sebulan bersamaan dengan RM 43,079.40.

Nak tahu bagaimana penampakan pangsapuri mewah yang dihuni oleh Blackpink?

Han River Bamseom Apartment

Terletak di kawasan elit dan berprestij, pangsapuri  Blackpink yang terletak di Sungai Han, Seoul bernama Han River Bamseom Apartment.

Ruang Tamu

Salah satu bahagian pangsapuri tersebut terdapat ruang tamu untuk para anggota berkumpul yang sangat luas dan terlihat sangat ringkas.

IKLAN

Tak hanya beralaskan kayu, ruangan tersebut juga berisi beberapa sofa yang lengkap dengan bantal-bantal serta TV.

Melangkah masuk ke pangsapuri itu, terlihat sebuah tempat menyimpan kasut para anggota. Almari kasut warna hitam itu terlihat cukup besar dan tersusun rapi. Seperti pada foto di atas, tempat kasut itu hanya berisikan sneakers.

Bilik Tidur Rose

Setiap anggota memiliki bilik tidur masing-masing, seperti pada bilik tidur Rose yang terlihat sangat girlish kerana banyak menggunakan warna putih serta perabot pink.

Bilik Tidur Jisoo

Sementara bilik  tidur Jisoo terlihat lebih ringkas dengan tidak terdapat banyak barang di dalamnya.

Hanya ada tempat tidur, meja rias dan almari kecil yang di atasnya terdapat beberapa buku bacaan. Ringkas tapi sangat selesa.

Bilik Tidur Lisa

Jika bilik Jisoo saja sudah kelihatan sangat sederhana, hal serupa juga pada bilik tidur Lisa yang begitu minimalis.

Hanya terdapat katil dan beberapa almari kecil di beberapa sudut ruangan. Kerana tak terdapat banyak barang, bilik Lisa terlihat lebih luas.

Bilik Tidur Jennie

Beralih kepada bilik tidur Jennie di dominasi dengan warna kelabu, baik pada katil hingga tangga kecil yang terletak di depan katilnya.

Bilik tidur Jennie juga terdapat banyak anak patung yang sengaja diletakkan di sisi katilnya.

Dapur

Pangsapuri yang dinamakan sebagai Blackpink House itu juga memiliki dapur dengan rekaan minimalis tapi sangat elegan.

Ruangan ini didominasi dengan warna putih dan terdapat beberapa lampu gantung peralatan dapur yang cukup lengkap seperti ketuhar, mesin kopi hinggalah pembakar roti.

Itu dia beberapa sudut penampakan pangsapuri Blackpink yang megah dengan rekaan yang ringkas sesuai dengan jiwa gadis remaja.