Sejak membintangi filem siri “John Wick“, imej dan penampilan Keanu Reeves sudah melekat dengan karakter pembunuh upahan. Aktor tampan tersebut tampil dengan rambut paras bahu, serta memiliki jambang dengan potongan yang unik. Namun kini, Keanu dilihat berbeza selepas mencukur jambangnya.

Penampilan terbaru Keanu dapat dilihat di lokasi penggambaran projek terbarunya, “Bill and Ted 3”, atau “Bill & Ted Face the Music”.Filem komedi tersebut rupanya sudah mula melakukan proses penggambaran. Malah foto-foto pengambaran telah beredar luas di dunia maya, termasuk foto Keanu Reeves.

IKLAN

Penampilan baru aktor berusia 54 tahun ini tertangkap kamera saat dia tengah melakukan beberapa adegan. Keanu terlihat mengenakan suit berwarna kelabu, dengan kemeja berwarna pink di dalamnya.

Menurut The Sun, bukan dia seorang, Keanu juga kembali bergandingan Alex Winter seperti dalam siri “Bill and Ted”,  Kedua-dua pelakon utama ini terlihat melakukan beberapa adegan di kawasan New Orleans, Louisiana, yang menjadi lokasi penggambaran “Bill and Ted 3”.

Tentunya ini menjadi reunion Keanu dan Alex setelah 28 tahun lalu kedua-duanya membintangi seri ke-2 “Bill and Ted”, “Bill & Ted’s Bogus Journey”. Diketahui, siri kedua tersebut dirilis pada tahun 1991.

Di sisi lain, filem pertama siri ini, “Bill & Ted’s Excellent Adventure“, dirilis pada 1989. Filem ini menceritakan tentang Bill (Alex Winter) dan Ted (Keanu Reeves), dua remaja yang malas dan ingin mendirikan sebuah band hebat.

Namun kerana beberapa faktor, akhirnya impian mereka selalu menemui kegagalan. Tapi ternyata di masa depan, lagu mereka bakal jadi penyelamat dunia. Demi membantu mewujudkan takdir Bill dan Ted, maka orang-orang dari masa depan pun datang untuk menolong kedua-duanya.

Manakala untuk “Bill & Ted Face the Music” sendiri, belum diketahui jalan cerita yang akan dibawakan . Namun khabarnya, siri ketiga ini akan mengungkap bahawa Bill dan Ted belum dapat  menjalankan takdir mereka. Selain Keanu dan Alex, ada beberapa pelakon lain yang bakal terlibat dalam projek ini. Di antaranya adalah pelakon veteran seperti William Sadler, Amy Stoch, hingga Hal London Jr

IKLAN