Mula ditayangkan pada 18 Julai, filem Hollywood Crawl hangat diperkatakan di media sosial sehingga ke hari ini. Untuk anda yang merancang ingin menonton filem ini, suka untuk kami katakan ianya agak berbaloi dan penuh dengan intipati yang tidak disangkakan.

Filem Yang Penuh Mendebarkan

Sebelum itu, buat anda yang tidak tahu apa-apa mengenai filem Crawl ini, nasihat kami jangan lihat trailer ataupun poster nya kerana penghayatan filem akan lebih berkesan sama seperti kami. Atas komen netizen, kami turut terpengaruh untuk menonton filem yang dilakonkan oleh Kaya Scodelario dan Barry Pepper selaku tonggak utama.

IKLAN

Kemunculan Yang Tidak Diduga 

Pada permulaan anda akan dibayangi perasaan cemas melihatkan anak dan bapa ini terperangkap dalam taufan di skala lima. Kemudiannya, perasaan seram akan mula terbit apabila kedua-dua tersangkut di bawah rumah mereka dan kelihatan darah serta bunyi yang datang secara tiba-tiba sehinggalah perasaan terkejut dan penuh dengan ‘jump scare’ apabila munculnya beberapa ekor sang buaya di bawah rumah itu.

Biarpun tiada sebarang makhluk yang menyeramkan muncul di dalam filem ini, namun penonton berjaya tersentak dengan beberapa elemen yang digarap dengan baik. Malah kami turut terkesan dengan beberapa babak thriller saat mereka dibaham buaya. Ringkas tapi padat! Itulah yang dapat kami simpulkan mengenai Crawl!

Sinopsis Crawl

Mengisahkan mengenai seorang anak yang bertungkus lumus meredah taufan bagi mencari bapanya di rumah mereka, segalanya bermula apabila anaknya, Haley telah menemui bapanya Dave pengsan dan berlumuran darah di tingkat bawah tanah rumah mereka.

Ketika mahu menyelamatkan Dave, Haley secara tiba-tiba terdengar bunyi yang agak pelik sehinggalah bertemu dengan buaya yang besar disitu. Pelbagai cara dicuba mereka untuk melepaskan diri dari buaya itu dan dalam masa yang sama taufan turut menghampiri mereka yang mengakibatkan kawasan perumahan tersebut akan tenggelam.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN

Komen Anda