Baju Merah Nampak Lagi Muda? 5 Selebriti Wanita Di Usia 40an/50an Ini Berjaya Buktikan!

Ternyata warna ini sememangnya mampu menarik perhatian malah ia akan membuatkan si pemakai nampak lebih muda.

1.2K

Warna merah merupakan salah satu warna yang mampu menyerlahkan penampilan bagi seseorang wanita. Dengan padanan yang sesuai, seorang wanita yang menggunakan busana atau gaun merah tentu akan menjadi perhatian ramai. Tapi benarkah warna ini mampu membantu wanita pada usia 40-an nampak lebih muda?

Sebenarnya ramai selebriti wanita pada usia 40an memilih warna merah untuk busana mereka dalam beberapa acara mereka hadiri ataupun sekadar untuk gambar OOTD di Instagram.

Jadi, kami di murai.my ingin rangkumkan 5 selebriti yang menyerlah dan lebih muda dalam busana merah.

IKLAN

1Ziana Zain

Foto: @sethandluna_artisan

Penyanyi dan usahawan ini kenakan busana merah saat menghadiri majlis pelancaran Majalah Salam Today pada April yang lalu. Ternyata penampilan Ziana ini telah mencuri perhatian ramai kerana gayanya seperti remaja padahal usianya sudah 51 tahun.

2Zahida Rafik

Wanita kacukan Melayu dan Pakistan ini terlihat mengenakan gaun warna merah saat menghadir sebuah majlis makan malam sempena Tahun Baru Cina. Zahida yang sudah memasuki usia 40 tahun ini ternyata nampak lebih muda dan menyerlah mengenakan warna ini.

3Rozita Che Wan

Foto: IG Rozita Che Wan

Beberapa waktu yang lalu, pengusaha produk kosmetik Najeeb Azami Perfecting Cushion, Najeeb Azami telah mengadakan rumah terbuka sempena Aidilfitri. Suasana meriah rumah terbuka tersebut diserikan kehadiran Rozita Che Wan yang mengenakan baju kurung moden bekerlipan warna merah, bahkan penampilannya dinilai cantik dan begitu menyerlah.

4Datin Ezurin Khyra

Foto: IG Ezurin Khyra

Mungkin wanita ini tidak dikenali di kaca TV namun dia memiliki pengikut yang ramai di media sosial kerana kehidupannya yang menjadi dambaan ramai wanita.

Penampilan Ezurin di kebanyakkan acara yang dihadirinya sering mendapat pujian pengikutnya. Termasuk busana warna merah yang dipakai oleh Ezurin pada gambar OOTD di Instagramnya. Seksi dan Menawan!

Ezurin banyak menghabiskan masa di London kerana anak-anaknya belajar di United Kingdom. Ternyata ramai yang mengagumi keberanian beliau untuk mengenakan fesyen ‘daring’ dalam usianya yang sudah 40an.

5Deanna Yusoff

Agak lama tidak dengar khabar pelakon yang pernah popular di era 90an ini. Kali terakhir dalam dunia perfileman, Deanna memegang watak sebagai Cempaka Sulastri dalam filem seram Aku Haus Darahmu, yang ditayangkan pada 2 Februari 2017. Ia turut dibintangi oleh Nad Zainal dan Zoey Rahman. 

Deanna yang kini sudah berusia 52 tahun terlihat lebih mudah dengan mengenakan busawa berwarna merah ketika menghadiri majlis tayangan perdana filem tersebut.

Ternyata warna ini sememangnya mampu menarik perhatian malah ia akan membuatkan si pemakai nampak lebih muda. Selain itu warna merah juga membuatkan si pemakai lebih yakin dan percaya pada diri.

IKLAN