Siapa tak kenal dengan bintang Bollywood yang satu ini! Sepertimana yang kita selalu perasan,  Kajol adalah salah satu aktres Bollywood yang sering muncul dengan penampilan yang berbeza dalam setiap filem yang dibintanginya.

Isteri kepada Ajay Devgan itu sekarang dinilai lebih cerah dan stylish dibandingkan masa kemunculannya dulu. Mungkin ramai yang setuju, dulu kulit Kajol benar-benar unik kerana memiliki warna sawa matang, tapi kini kulit aktres ini lebih putih.

IKLAN

Walaubagaimanapun Kajol menolak dakwaan pernah menjalani rawatan pencerahan kulit. Hal itu diungkapkannya dalam sebuah wawancara di India Today.

Sama seperti Kajol, 4 selebriti Bollywood berikut ini juga mengalami transformasi warna kulit. Meskipun tidak berubah drastik, tapi warna kulit mereka berikut ini memang terlihat lebih cerah dari sebelumnya.

1Priyanka Chopra

Warna kulit Priyanka Chopra memang mengalami perubahan jika dibandingkan saat dia menjuarai gelaran Miss World tahun 2000. 18 tahun berlalu isteri Nick Jonas ini semakin cantik dan cerah.

2Shilpa Shetty

Shilpa Shetty pernah dikatakan melakukan rawatan pemutihan warna kulit. Walaubagiamanpun dia menolak tuduhan tersebut dan mengakui kulitnya berubah sejak dia hamil.

3Bipasha Basu

Ada sumber yang mengatakan salah satu aktes terseksi dalam dunia Bollywood ini melakukan rawatan pemutihan kulit. Meskipun Bipasha Basu sering menolak dakwaan ini dan dia bangga berkulit hitam.

IKLAN

4Rekha

Artis veteran, Rekha sejak dulu terkenal dengan kulit warna sawamatang. Namun, beberapa tahun kebelakangan ini kulitnya semakin bersinar-sinar. Adakah dia juga melakukan rawatan pemutihan kulit?

Wanita Obses Dengan Kulit Putih?

Melihat pada apa yang berlaku dalam dunia hiburan Bollywood, benarkah kebanyakkan wanita begitu obses untuk memiliki kulit cerah dan putih?

Tidak dapat dinafikan, akibat dari ke’obses’an mahukan kulit yang putih, pelbagai cara sehinggakan ada yang terpaksa membuat suntikan pada kulit ataupun makan pil untuk mencapai misi tersebut.

Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System

Penggemar kecantikan kini boleh mengucapkan ‘selamat tinggal’ kepada pil dan jarum suntikan apabila Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System telah mempelopori penggunaan Glutathione sebagai bahan penjagaan kulit, dengan menggunakan teknologi Jepun yang telah dipatenkan, bagi membangunkan produk yang sangat stabil tetapi efektif untukpenggunaan secara terus.

Diformulakan daripada bahan-bahan termaju seperti AA2G (Ascorbyl Glucoside) Hyalo-Oligo®, Ekstrak Silybum Marianum, Vitamin B3, B5 dan B6, rangkaian terbaharu ini merupakan kuasa pemutih menyeluruh terunggul.

Kajian terperinci dibuat oleh makmal Dr. Wu menunjukkan bahawa untuk mendapatkan kulit licin bagai porselin, penjagaan kulit haruslah bersifat pelbagai-aspek bagi menyasarkan pelbagai keadaan sedia ada kulit dan membentuk pelbagai fungsi serentak.

Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System diformulakan bagi mewujudkan produk pemutih secara menyeluruh terulung dengan Glutathione sebagai bahan utama. Digunakan terus pada kulit, Glutathione berfungsi untuk melindungi kulit daripada kerosakan disebabkan sinaran UV, selain pada masa sama menyekat pengeluran melanin yang menggelapkan kulit.

Sebagai kesimpulannya, Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System bukan seperti produk pemutih biasa. Ia bertindak serentak dengan 5 fungsi berbeza hanya dalam satu botol: memutihkan, menghaluskan dan menghidrat, menyerikan kulit kusam, menghasilkan anti-pigmentasi secara mendalam dan akhir sekali membuatkan tona kulit wajah lebih sekata. Hasilnya? Kulit cerah tanpa cela dari setiap sudut.

Rangkaian All- New Dr Wu Glutalight™ Whitening System mengandungi,

  • DR. WU GLUTALIGHT™ INTENSIVE WHITENING ESSENCE TONER 150ml (RM179)
  • DR. WU GLUTALIGHT™ INTENSIVE WHITENING LOTION 50ml (RM219)
  • DR. WU GLUTALIGHT™ INTENSIVE WHITENING SERUM 15ml (RM 169)
  • DR. WU GLUTALIGHT™ WHITENING EYE SERUM 15ml (RM 179)

Cara Penggunaan

Untuk maklumat lanjut mengenai Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System, sila layari laman
sesawang ini en.drwu.com.  Selamat Mencuba!

Komen Anda