Biarpun tidak diumumkan, namun peminat terlebih dahulu membuat spekulasi Marvel Studios akan menampilkan Avengers 5 untuk fasa akan datang. Malah beberapa tajuk untuk Avengers 5 turut hangat dibincangkan antaranya seperti Young Avengers, Dark Avengers atau Avengers 5 sendiri.

Dedah Jangkaan Tayangan 

Bukan sahaja Avengers, malah filem-filem seperti Black Panther 2 dan Guardians of The Galaxy 3 turut tidak diumumkan dalam fasa 4 sekaligus menguatkan andaian ianya akan diletakkan dalam fasa 5.

Terbaharu, menerusi laporan Screen Geek, seorang pengguna Twitter, Charles Murphy telah mendedahkan jangkaan beberapa tarikh yang berkemungkinan besar merupakan tarikh untuk filem ini ditayangkan kelak.

Mei 2024 Tayangan Avengers 5?

Memetik kenyataan Presiden Marvel Studios, Kevin Feige berkata watak-watak dari Fox seperti X-Men, Deadpool dan Fantastic Four masih belum dalam perancangan mereka dan hanya akan muncul 5 tahun lagi.Ramalan Charles pula mengandaikan bahawa Mei 2024 adalah tayangan sesuai untuk Avengers 5.

IKLAN

Pada kami, ada logiknya ianya akan ditayangkan pada jangkaan tersebut ini kerana kita sedia maklum bahawa akan Hawkeye dan Scarlett Witch akan mempunyai drama nya tersendiri begitu juga dengan beberapa watak yang lain.

Barangkali dengan kesinambungan drama dan filem watak-watak itu serta gabungan filem yang tidak disebut dan juga kemunculan X-Men, Deadpool dan Fantastic Four dalam keluarga besar Marvel, kita mungkin akan lihat satu spin-off besar dari jenama ini.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry