Universal Music Group, peneraju dunia dalam hiburan berteraskan muzik kini elah mengorak langkah dalam memulakan era baru muzik hip hop dan rap dengan sebuah pelancaran pada hari Rabu lalu di Canvas, Singapura.

Umum 7 Artis Rakaman Baharu 

Pelancaran tersebut bersempena dengan pengumuman pengembangan label terbaru Def Jam South- East Asia di Music Matters yang diadakan pada 17 September. Antara paparan menarik malam itu termasuk persembahan solo tujuh artis rakaman terbaru mereka iaitu Joe Flizzow (Malaysia), DABOYWAY (Thailand), Yung Raja (Singapore), Fariz Jabba (Singapore), ALIF (Singapore), A.Nayaka (Indonesia) dan Young Bong (Thailand).

Justin Bieber Dan Rihanna Antara Artis Rakaman 

Kesemua tujuh penyanyi sempat berkongsi kehebatan mereka di depan penonton terpilih yang terdiri daripada kalangan pelopor budaya urban dan tokoh terpenting di dalam industri sebelum diakhiri dengan sebuah penutup gah berupa single terbaru DABOYWAY yang berjudul “GANGSH!T”.

Sebagai info Def Jam, telah ditubuhkan pada 1984 dan sepanjang 35 tahun kewujudannya di dalam dunia muzik ramai bintang ternama pernah bernaung dibawahnya seperti tahun seperti Jay-Z, Ludacris, Rihanna, Kanye West, Justin Bieber, Alessia Cara, dan ramai lagi.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry