Sebelum ini, pelakon Rita Rudaini telah membuat satu laporan polis terhadap dua orang pemilik akaun yang didakwa telah memfitnah status taraf kedua-dua anak lelakinya menerusi laman Instagram. Menurut Rita, tindakan tersebut dibuat kerana komen yang ditulis mereka agak keterlaluan sehingga menjatuhkan maruahnya sebagai seorang ibu.

Tampil Bersemuka 

Malah ketika itu, Rita memberi amaran dan tempoh selama 14 hari bermula dari 21 Oktober untuk mereka tampil bertemu membuat permohonan maaf secara terbuka serta menolak ianya dibuat menerusi media sosial. Semalam, bertempat di Balai Polis Mutiara Damansara kedua-dua lelaki tersebut tampil bersemuka dengan Rita seperti yang dipintanya sebelum ini.

Berharap Tidak Mengulangi Perbuatan Yang Sama

Menerusi laman Instagram nya, Rita turut mendedahkan wajah kedua-dua individu tersebut dalam posting terbaharunya. Rita dilihat turut ditemani oleh peguamnya, Mohd Syakirin Syazwan Mohd Nayan. Dalam perkembangan lain, menerusi laporan Astro Gempak, Rita berharap agar permohonan maaf yang dibuat mereka bersifat ikhlas dan tidak akan mengulanginya semula.Namun, pihaknya masih mempertimbangkan sama ada ingin meneruskan saman malu atau tidak.