Pada persembahan minggu keempat Gegar Vaganza musim keenam (GV6), penyanyi Wann memukau penonton dengan lagu duet bersama penyanyi lagenda, Aris Ariwatan yang berjudul Engkau Laksana Bulan.

Bukan sahaja paduan suara mereka menjadi bualan hangat peminat malah busana yang dipakai Wann turut mendapat pujian kerana kelihatan begitu cantik apatah lagi mengangkat elemen melayu klasik.

Rekaan Sama Seperti Hatta Dolmat  

Namun begitu disebalik baju tersebut, muncul pula dakwaan kononnya baju yang ditaja oleh Arma Couture itu telah meniru rekaan pereka fesyen terkenal, Hatta Dolmat.

IKLAN

Spekulasi tersebut mula hangat diperkatakan di media sosial setelah Hatta turut memuat naik semula gambar dan video baju yang direkanya sebelum ini buat pernikahan pereka dan penasihat fesyen, Tym Fatimah.

Seperti menyindir rekaan Arma Couture, Hatta turut berseloroh di laman Instagram nya dengan menyangka bahawa Tym turut muncul di Gegar Vaganza.

Netizen Banjiri Ruangan Komen

Menyedari rekaan itu hampir sama, pengguna media sosial mula membanjiri ruangan komen Instagram Arma dan Hatta dengan membuat perbandingan kepada kedua-dua rekaan tersebut.

Sehingga kini, tiada penjelasan lanjut dari pihak Arma Couture mengenai persamaan baju yang digayakan oleh Wann dalam persembahan malam tadi. Sebagai info, Arma Couture menjelaskan persalinan klasik Wann dan Aris telah mendapat perincik manik bunga tabur di atas rona perak fabrik dari sutera Siam (Thailand).

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry