‘Goodie Bag’ Perkahwinan 4 Selebriti Ini Paling Mewah, Siap Ada Yang Bagi Baucar Spa!

Mesti Baca

Goodie Bag atau cenderamata dari sebuah majlis perkahwinan bukanlah sekadar hadiah yang diedarkan kepada tetamu undangan. Sebagai tambahan kepada konsep perkahwinan dengan suasana perkahwinan selebriti yang sangat mewah, sebenarnya cenderahati pernikahan juga perlu diambil kira.

Kebanyakkan selebriti terkenal di dunia ini mempunyai idea yang menarik untuk memberikan cenderamata perkahwinan kepada tetamu termasuklah barang kemas dan ada juga yang memberi champagne dan voucher.

Siapa artis-artis ini? Lihat ringkasan seperti di bawah.

Priyanka Chopra dan Nick Jonas

Foto oleh Raindrop Media, AP

Ketika majlis perkahwinan mereka,  Priyanka Chopra dan Nick Jonas menyiapkan Goodie Bag yang cukup berat, sebuah buku kecil mengenai tradisi perkahwinan Barat dan India. Terdapat juga makanan ringan yang terinspirasi oleh India, iaitu negara kelahiran Priyanka Chopra.

Menurut laporan People, pasangan fenomenal ini juga menyediakan cenderahati lain yang mengandungi monogram dengan inisial, “NP” yang ditulis di atasnya.

Putera Harry dan Meghan Markle

Putera Harry dan Meghan Markle menyediakan sebuah goodie bag yang diterima oleh tetamu bukan VIP. Pasangan yang kini secara rasmi mendapat gelaran Duke & Duchess of Sussex itu memberikan pelbagai barangan mewah.

Dipetik dari Express.co.uk, di dalam goodie bag yang bertuliskan ‘HM’, terdapat syiling coklat raksasa,  shortbread, fridge magnet, botol minuman yang mengandungi logo Windsor Palace, baucar belanja.

Kanye West dan Kim Kardashian

Pasangan ini menyediakan goodie bag perkahwinan yang cukup mewah sehingga membuatkan ramai yang ingin menjadi tetamu perkahwinan mereka.

Ibtimes menulis, Kim memberikan sebotol champagne dengan harga ribuan ringgit sebagai cenderahati. Masih terdapat barisan barangan mewah lain seperti kosmetik Creme de la Mer yang bernilai US$ 200, aksesori dari kristal Swarovski, minyak wangi, dan baucar spa di hotel bernilai US$250 dan kos keseluruhan untuk seunit Goodie Bag bernilai US$1,000 atau sekitar RM4,150.

Putri Eugenie dan Jack Brooksbank

Seorang lagi pasangan diraja yang juga menyediakan Goodie Bag perkahwinan mewah ialah Princess Eugenie dan Jack Brooksbank.

Mereka menyediakan goodie bag yang mengandungi banyak barangan eksklusif, termasuk baju hujan untuk persediaan tetamu kerana cuaca yang tidak dapat diramalkan di Britain.

Seperti yang dilaporkan oleh Dailymail, Goodie Bag perkahwinan Princess Eugenie dan Jacks Brooksbank yang mencecah 1,000 pound sterling atau RM 5,373.87  itu mengandungi shortbreads berjenama, fridge magnet, dan syiling coklat besar seperti cenderamata Putera Harry dan Meghan Markle tetapi dalam bentuk Windsor Castle, dan baju hujan bersulam dengan huruf ‘EJ’.

Itulah empat selebriti dikalangan artis dan kerabat diraja  yang memberikan Goodie Bag perkahwinan mewah pada hari pernikahan mereka. Menarik kan!

Terkini

Azhar Osman Kembali Selepas ‘Hiatus’ Dalam Industri Muzik

Setelah bertahun lamanya tidak mendengar perkembangan terbaharu pelakon dan penyanyi ini, Azhar Osman, kini kembali memeriahkan industri muzik dengan...

Artikel Berkaitan