Selepas Langit, penyanyi Daiyan Trisha tampil dengan single terbaharunya berjudul ‘I Wanna See Ya’ yang mana muzik videonya kini turut boleh ditonton secara rasmi di laman YouTube.

Daiyan Kecewa Video Muzik Jadi Bahan Kecaman 

Disebalik penghasilan lagu tersebut, Daiyan berasa sedih apabila terdapat segelintir netizen yang cuba mengkritik dan mengecam muzik videonya itu yang sekadar mencapai 100 ribu tontonan sejak dimuatnaik. Ekoran itu, Daiyan meluahkan rasa kecewa nya di halaman Twitter dengan turut mempersoalkan sikap netizen yang cuba mengkritik kerja kerasnya selama ini.

IKLAN

Yuna Beri Kata Semangat 

Bagaimanapun, kekecewaan tersebut terubat apabila ramai rakan selebriti termasuk penyanyi antarabangsa kelahiran Malaysia, Yuna memberikan kata-kata semangat buat Daiyan. Ujar Yuna menerusi komen balas nya, dia berbangga dengan pencapaian Daiyan yang berjaya memperoleh jumlah tontonan sedemikian apatah lagi dengan statusnya sebagai penyanyi yang bergerak sendiri.

Malah pelantun Forevermore itu turut berpesan kepadanya untuk mengabaikan segala komen negatif yang diterima kerana masih ada ramai lagi yang menghargai bakatnya.

Sebelum ini, Daiyan pernah menerima nasib hampir yang sama apabila bakatnya seringkali dibandingkan dengan Yuna, namun siapa sangka idolanya itu juga mengagumi dengan bakat yang ada pada Daiyan.