Vicha Akan Buktikan Kemampuan Pelawak Wanita Dalam MLM2019

Menurut Vicha ketika ditemui Murai.my usai dari program itu berlangsung, dia akui agak sedih kerana kedua-dua duo itu tersingkir apatah lagi Filzah antara yang rapat dengannya biarpun baru dua minggu MLM membuka tirainya.

Mesti Baca

Minggu kedua Maharaja Lawak 2019 (MLM2019) yang diadakan secara langsung dari Royal Theathre Shah Alam pada malam Jumaat lalu menyaksikan dua peserta dari Brunei iaitu duo kumpulan Cali dan Halus menjadi peserta pertama tersingkir dari rancangan realiti itu.

Hanya Vicha Pelawak Wanita Dalam MLM2019

Bertemakan bebas itu, Cali yang terdiri daripada duo Tonny dan Khai, manakala Halus yang merupakan juga duo gandingan Filzah (Awok) bersama Farid Azmer berada di kedudukan terendah.

Dengan penyingkiran Filzah dari pentas MLM sekaligus menyaksikan Vicha dari kumpulan J-Born menjadi satu-satunya pelawak wanita yang tinggal.

Menurut Vicha ketika ditemui Murai.my usai dari program itu berlangsung, dia akui agak sedih kerana kedua-dua duo itu tersingkir apatah lagi Filzah antara yang rapat dengannya biarpun baru dua minggu MLM membuka tirainya.

“Sebenarnya mereka boleh buat lebih daripada itu. Saya pernah melihat mereka membuat latihan jauh lebih baik mungkin kerana terlalu gemuruh mereka tidak dapat membuat sepenuhnya di hadapan para juri dan penonton. Ketika Halus diumumkan terkeluar, saya agak sedih kerana Filzah satu-satunya kawan perempuan saya dalam MLM”

Akan Buktikan KemampuanĀ 

Biarpun begitu, jelas Vicha dia tidak menganggap penyingkirkan Filzah itu untuk meletakkan stigma bahawa wanita tidak mampu menjadi pelawak.

Sebaliknya, dia akan menggunakan kelebihan kumpulan J-Born yang memiliki pelawak wanita untuk membawakan idea jenaka yang jauh lebih baik.

“Kita mesti tunjukkan yang wanita juga layak jadi pelawak yang baik. Saya berharap pada masa akan datang lebih ramai lagi pelawak wanita yang akan menghiasi industri ini”

Dalam pada itu, kumpulan J-Born terus unggul apabila diumumkan sebagai ‘Flamintoz Kumpulan Paling Syok!’ berdasarkan markah tertinggi oleh juri dalam dua minggu berturut-turut.

Bersyukur dengan kemenangan tersebut, menurut Vicha setiap kali membuat persembahan mereka tidak pernah meletakkan sasaran untuk memenangi sebarang anugerah.

Komited Dalam Membuat PersembahanĀ 

Sebaliknya, mereka komited untuk menghiburkan para penonton dan juga peminat. Malah tambah Vicha, demi MLM mereka sanggup menolak semua tawaran untuk berlakon kerana ingin memberikan yang terbaik.

Menerusi anugerah tersebut, selain Vicha J-Born yang dianggotai oleh Khir Rahman dan Joey telah membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM1,000 dan produk Adabi bernilai RM500.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan