Haqiem Rusli Menang Anugerah Komposer Muda Berpotensi 2019

Melihatkan pada pencapaiannya itu, pihak Music Authors Copyright Protection (MACP) telah mengiktiraf bakatnya menerusi Anugerah Komposer Muda Berpontensi 2019 dalam sebuah majlis anugerah yang diadakan semalam.

Mesti Baca

Suatu ketika dahulu, penyanyi Haqiem Rusli pernah meluahkan hasratnya. Bukan sahaja ingin bergelar sebagai seorang penyanyi malah turut ingin dikenali sebagai seorang komposer.

MACP Iktiraf Bakat Haqiem 

Sejak terlibat dalam industri hiburan, Haqiem kini bukan sahaja mencipta lagu buat dirinya malah turut meletakkan karyanya buat penyanyi lain seperti Irfan Harris, Sufi Rashid, Tajul, Usop dan ramai lagi. Melihatkan pada pencapaiannya itu, pihak Music Authors Copyright Protection (MACP) telah mengiktiraf bakatnya menerusi Anugerah Komposer Muda Berpontensi 2019 dalam sebuah majlis anugerah yang diadakan semalam.

Dedikasi Ucapan Penghargaan

Menerusi perkongsian yang dibuat di laman sosialnya, pelantun Jatuh Bangun ini berkesempatan mengabadikan foto trofinya itu beserta ucapan penghargaan diatas pencapaian yang diterimanya.

Menurut Haqiem, anugerah yang dimenanginya itu begitu bermakna sepanjang bergelar seorang anak seni. Jelasnya lagi, sepanjang berkarya dalam penulisan lirik, setiap bait yang dihasilkannya adalah salah satu cara untuknya menyampaikan pelbagai nasihat.

“Terima kasih yang menghargai karya saya selama ini,salah satu niat saya nak menyampaikan nasihat-nasihat yang di selit di bait bait lirik lagu-lagu saya,award ini sangat bermakna,sangat bermakna dalam career music saya. Terima Kasih”

Malah komposer muda yang berusia 21 tahun itu turut mendedikasikan ucapan terima kasih buat pihak MACP dan semua peminat yang menghargai bakatnya.

Terkini

Baru Tahu! Watak Wonder Woman, Gal Gadot Ada Persamaan Dengan Puteri Diana

Wonder Woman, Gal Gadot diilhamkan oleh Puteri Diana. Persamaan antara Watak Superhero dan Puteri Yang Disayangi Melalui temubualnya secara virtual bersama...

Artikel Berkaitan