Suatu ketika dahulu bekas finalis Akademi Fantasia 2015, Sharul Kamal mempunyai perselisihan faham dengan rakannya yang juga penyanyi Haqiem Rusli mengenai beberapa isu.

Haqiem Rusli Maafkan Sharul 

Namun kini persengketaan antara kedua-dua sahabat itu sudah terlerai apabila Haqiem sebenarnya sudah lama memaafkan Sharul atau nama sebenarnya Muhammad Sharul Amin Kamarozaman, 22.

IKLAN

Perkongsian itu dimuatnaik sendiri oleh Sharul di laman Twitter nya yang menunjukkan paparan suntingan perbualan antara dia dan Haqiem yang memberikan kata-kata semangat buatnya.

Menerusi perbualan itu, Sharul telah memohon maaf kepada Haqiem kerana pernah menyakiti hatinya sebelum ini dan bersyukur kerana komposer muda itu sudi memaafkannya.

Putus Asa Dengan Industri Hiburan 

Terdahulu, menerusi laman Twitter nya, Shahrul akui sudah tidak mempunyai semangat untuk meneruskan kariernya sebagai seorang penyanyi malah tidak teragak untuk mengundurkan diri dalam industri hiburan. Menurut Sharul, dia sedih dengan situasi industri sekarang yang seolah-olah lebih memilih populariti berbanding bakat yang ada.

“Aku nak give up lah. Dah tak ada semangat nak teruskan menyanyi. Sejujurnya aku sedih dengan industri sekarang.Pilih followers dari kualiti. Aku nak nyanyi sebab aku nak share je. Aku tak minta pun disanjung. Aku tak minta pun nak anugerah aku cuma nak share yang Allah bagi”

Jelasnya lagi sepanjang empat tahun bergelar sebagai seorang penyanyi dia sering kali dianak-tirikan dan berasa tertekan apabila percubaannya itu gagal mendapat tempat di televisyen mahupun stesen radio

IKLAN

Biarpun begitu, selain Haqiem rakan artis seperti Syamel turut memberikan kata-kata semangat buatnya untuk tidak berputus asa

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda