Taylor Swift bakal menjadi selebriti pertama yang menerima anugerah Billboard’s Woman of the Decade Award pada 12 Disember ini. Selain Taylor, Alanis Morissette, Nicki Minaj dan Brandi Carlile akan turut diraikan dalam majlis Women in Music di Hollywood Palladium,Los Angeles.

Beri Penghormatan Pada Taylor 

Menurut sumber, Billboard memberi penghormatan tersebut kepada Taylor yang menjadi penyanyi yang sukses sepanjang zaman bermula pada tahun 2010. Selain itu, pencapaiannya yang tidak terhingga termasuklah lima album terlaris sepanjang zaman, lima lagu di tangga teratas Billboard Hot 100 chart,tiga konsert jelajah dunia dan dua anugerah Billboard Woman of the Year Awards.Malah penglibatannya dalam memperjuangkan hak cipta lagu, pendidikan muzik dan menyokong kempen kanser antara faktor yang turut dinilai.

IKLAN

Nicki Turut Diraikan 

Dalam perkembangan lain, Alanis bakal mendapat Icon Award diatas penglibatannya di dalam industri yang berjaya menjual lebih dari 21 juta album sepanjang dekad. Manakala Nicki pula merupakan penerima anugerah Game Changer award selepas menjadi wanita pertama yang ditampilkan sebanyak 100 kali dalam Billboard Hot 100 chart. Acara karpet merah bakal disiarkan secara langsung pada jam 6 petang waktu tempatan.