Priyanka Chopra dikatakan sebagai yang paling dicari pelakon Bollywood di dunia maya. Isteri Nick Jonas itu juga mengalahkan dua superstar Bollywood iaitu Shah Rukh Khan dan Salman Khan.

Survei ini dijalankan oleh agensi survei yang berpangkalan di Amerika Syarikat, SEMrush seperti yang dilaporkan oleh BusinessInsider India. Sementara survei itu sendiri telah dijalankan dari Oktober 2018 hingga Oktober 2019.

IKLAN
View this post on Instagram

Six yards of grace 🥰 #SareeLove #Throwback

A post shared by Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra) on

Menurut laporan tersebut Priyanka Chopra telah dicari sebanyak 4.2 juta kali. Sedang Salman Khan dicari dua juta kali.

Pernikahan Priyanka Chopra dan Nick Jonas yang berlangsung pada 1 Desember 2018, nampaknya mempunyai rekod yang terpisah. Pada masa itu, terdapat sekitar 13.6 juta kali orang mencari namanya.

Sedangkan untuk Salman Khan pada bulan yang sama 2.74 juta telah dicari. Dua nama artis Bollywood di belakang Salman Khan ialah Shah Rukh Khan dan mendiang Amrish Puri.

Untuk aktres Bollywood yang lain di belakang nama Priyanka Chopra adalah Deepika Padukone dan bekas bintang porno Sunny Leone. Deepika Padukone telah dicari kira-kira 3 juta kali. Manakala Sunny dicari sekitar 1.7 juta kali.

Katrina Kaif, Ranveer Singh, Imran Khan, Amitabh Bachchan dan Alia Bhatt juga membuat senarai selebriti India yang paling dicari. Walau bagaimanapun, jumlah carian mereka kurang berbanding dengan bintang yang berada di kedudukan teratas.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN