Masih ingat dengan The Sacred Riana? Gadis misteri yang memenangi Asia’s Got Talent 2017 yang juga finalis America’s Got Talent.

Personaliti Riana yang agak menyeramkan dan kebolehan seperti seorang ahli magis membuatkan Riana terkenal di seluruh dunia.

IKLAN

Kisah Sebenar Riana

Di sebalik kebolehannya itu, sebenarnya gadis dari Indonesia ini sememangnya mempunyai sejarah silam yang penuh dengan mistik. Segalanya bakal didedahkan menerusi filem seram The Sacred Riana yang akan menemui penonton Malaysia di pawagam TGV bermula 12 Disember ini. Diterbitkan oleh pengarah Hide&Seek : Minako iaitu Billy Christian, filem ini terlebih dahulu ditayangkan di Indonesia dan mendapat sambutan yang cukup menggalakkan dari penonton.

Bakal Berada Di Malaysia 

Dikhabarkan Riana sendiri akan berada di Malaysia pada Disember ini bagi mempromosikan filem tersebut. The Sacred Riana mengisahkan Riana sewaktu kecil tinggal bersama ibu bapanya di sebuah rumah usang.

Disebabkan terdapat musibah yang melanda, mereka terpaksa berpindah ke rumah bapa saudaranya di Jakarta dan disitulah Riana bertemu dengan anak patung yang dikenali sebagai Riani. Meningkat dewasa perilaku Riana semakin aneh sehingga gurunya datang bertemu dengan keluarga Riana yang sering tidak hadir ke sekolah. Lebih parah, musibah turut menimpa ibubapa Riana membuatkan keluarganya berasa terdapat sesuatu gangguan entiti pada gadis tersebut.