Di sebalik pelbagai kejayaan yang dikecapi oleh penyanyi Hollywood, Taylor Swift,29 terdapat beberapa kisah duka termasuklah mengenai pertikaian hak milik lagunya yang menjadi isu panas sejak kebelakangan ini.

Ibu Menangis Terharu 

Barangkali itulah yang membuatkan ibu Taylor, Andrea Swift,61 yang kelihatan menangis terharu dan bangga dengan pencapaian anak perempuannya itu sebaik dianugerahkan Artist of the Decade di American Music Awards 2019. Sebaik sahaja Taylor menghabiskan nyanyian medley nya dengan lagu Lover diiringi dengan persembahan piano, kamera tertumpu pada Andrea yang diapit suaminya, Scott dan rakan baik Taylor, Selena Gomez.

IKLAN

Peminat Kagum 

Air mata yang mengalir di pipi Andrea ternyata membuatkan peminat Taylor berasa kagum dan sebak apatah lagi dia mampu hadir ke acara tersebut biarpun sedang berjuang melawan penyakit barah payudara yang dihidapinya. Sebagai info, di dalam album terbaharu Taylor  turut memuatkan sebuah lagu berjudul “Soon You’ll Get Better,” yang ditulis khas buat ibunya.

Hadiah Disampaikan Oleh Idola 

Dalam ucapan Taylor sebaik sahaja diumumkan sebagai penerima anugerah tersebut, dia merakamkan ucapan penghargaan dan terima kasih buat pengorbanan ibu bapanya dalam menjadikannya sebagai seorang penyanyi dan pencipta lagu yang berjaya.

Lebih bermakna,trofi kemenangan tersebut telah diberi oleh penyanyi lagenda Carole King, 77 yang merupakan penyanyi kegemaran ibubapanya dan lagu Carole sendiri mempunyai kenangan manis dalam keluarga Swift.

.