Saban tahun, Victoria Secret Fashion Show menjadi acara yang paling ditunggu-tunggu oleh peminat jenama pakaian dalam itu. Bukan sahaja menampilkan rekaan baju dalam wanita yang pelbagai, acara itu turut dihiburkan oleh penyanyi-penyanyi terkenal antarabangsa disamping para model berjalan di atas pentas peragaan dengan koleksi Victoria.

Tiada Victoria Secret Fashion Show Untuk 2019 

Namun bagi tahun 2019, peminat terpaksa melupakan hasrat tersebut kerana buat pertama kalinya sejak ditayangkan di televisyen pada tahun 2001 pertunjukan tersebut telah dibatalkan.

IKLAN

Sejak diumumkan khabar berita tersebut, peminat meluahkan rasa kecewa mereka malah turut menyatakan tanda bantahan di media sosial.

Menjelaskan lebih lanjut mengenai pembatalan tersebut, Stuart Burgdoerfer yang merupakan ‘orang kuat’ L Brands menjelaskan sepanjang ianya berlangsung jenama itu tidak mendapat jualan yang menguntungkan. Malah kebanyakkanya hanya sekadar menonton rancangan tersebut tanpa membeli sebarang pakaian yang ditampilkan oleh para model.

Sudah Tidak Relevan?

Malah faktor populariti acara tersebut juga antara punca mengapa ianya dibatalkan. Sebagai contoh pada tahun lalu, Victoria Secret Fashion Show sekadar mendapat 3.3 juta tontonan di televisyen manakala di YouTube pula sebanyak 15 juta tontonan tidak cukup untuk menampung segala perbelanjaan yang telah dikeluarkan.

Malah dikhabarkan pembatalannya bukan hanya pada tahun ini namun berkemungkinan besar untuk jangka masa yang panjang ataupun buat selama-lamanya. Mungkin rancangan ini perlu ‘berehat’ seketika sebelum kembali membuat impak yang lebih besar?