Pada hujung minggu yang lalu, model yang juga pelakon baharu Haneesya Hanee kembali beraksi dalam rancangan realiti Pencarian model peringkat Asia, Pink Lady Asia yang kini memasuki musim kedua.

Azam Baru 

Enggan menoleh ke belakang, sebaliknya bagi Haneesya atau nama sebenarnya Sharifah Haneesya binti Sayed Sahalan,19 penyertaannya kali ini merupakan permulaan yang baru apatah lagi dia telah berazam untuk menjadikan tahun 2020 untuk mengembangkan bakatnya dengan lebih meluas.

IKLAN

“Mungkin ini satu cabaran untuk diri saya sertai semula dan memaafkan diri atas apa yang terjadi sebelum ini. Saya berharap tahun 2020 adalah tahun yang terbaik buat saya. Lagipun semua orang tahu saya memulakan karier sebagai model”

Bakal Bergelar Penyanyi

Bagi memulakannya, menurut Haneesya  tidak lama dia bakal bergelar seorang penyanyi menerusi pengenalan single duet bersama sebuah band tempatan. Akui agak sedikit gementar untuk menerima komen daripada para pendengar, jelas Haneesya lagu tersebut merupakan satu pertaruhan buatnya untuk mencuba nasib sebagai seorang penyanyi.

Menolak dakwaan bahawa ingin memerli mana-mana pihak mahupun sebuah kumpulan penyanyi, sebaliknya keputusan untuk menghasilkan single ini adalah galakan daripada band yang bakal berkolaborasi dengannya itu.

“ pada awalnya memang  saya tidak yakin untuk menyanyi, namun kumpulan ini Yang memberi galakan kerana lagu ini mendapat inspirasi daripada kisah jatuh bangun saya di dalam industri

Yang penting lagu yang bakal keluar ini, kami tidak memerli mana-mana pihak termasuk satu kumpulan lain. Bagi saya dalam mencari rezeki, kita janganlah gunakan kejatuhan seseorang sebagai sumber rezeki kita sebab tidak tahu keberkatan rezeki kita jika kita berbuat demikian,”

Haneesya ditemui Murai.my usai majlis pengenalan barisan peserta Miss Pink Lady Asia (MPLA) musim kedua yang berlangsung di Forest Valley Hall, Cheras, baru-baru ini.