Lagi mengenai penyanyi dan bekas anggota kumpulan K-Pop KARA, Goo Hara yang ditemui mati di kediamannya awal minggu lalu.

Siasatan lanjut mengenai punca kematiannya masih lagi dijalankan namun peminat sudah mula membuat pelbagai spekulasi termasuklah mengaitkan kematian Goo Hara mempunyai kaitan dengan bekas teman lelakinya, Choi Jung Bum.

IKLAN

Pernah Dipukul 

Tular di media sosial apabila peminat mendakwa Goo Hara pernah didera secara mental dan fizikal oleh Jong Bum pada September tahun lalu.

Malah kedua-dua mereka juga dikatakan pernah bertengkar dan saling memukul sehingga menyebabkan penyanyi itu mengalami kecederaan yang agak serius serta terkesan secara emosi.

Lebih mengejutkan, Jong Bum turut dikatakan pernah mengugut Goo Hara untuk menyebarkan video seks miliknya.

Peminat Tidak Puas Hati 

Disebabkan itu, mahkamah telah menjatuhkan hukuman penjara selama satu tahun setengah dengan tempoh percubaan selama tiga tahun.

Namun begitu, peminat meluahkan rasa tidak puas hati mereka diikuti dengan hashtag #Punish_Choi_Jong_Bum di laman Twitter yang meluahkan rasa tidak puas hati mereka dengan keputusan tersebut.

Sebagai info, upacara memberi penghormatan terakhir buat Goo Hara telah diadakan sejak semalam dan pengebumiannya dijangka berlangsung pada hari ini.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry