Disebalik senyuman yang terukir di wajahnya, pelakon Abby Abadi menyimpan perasaan sedih serta doa yang berpanjangan buat anak bongsunya yang kini masih ditempatkan di wad Unit Rawatan Rapi Neonatal (NICU) sejak dua bulan yang lalu.

Berat Kini Cecah 1 Kilogram 

Terdahulu, anak kepada pelakon itu, Muhammad Danial Firman telah dilahirkan secara pra-matang dengan beratnya hanya 535 gram sahaja. Ekoran itu bayi tersebut diletakkan dalam penjagaan rapi oleh pihak hospital bagi mengelakkan pelbagai komplikasi lain. Menerusi perkongsian terbaharu anaknya, Abby memaklumkan tahap kesihatan anaknya itu semakin baik apatah lagi beratnya kini mencecah 1 Kilogram.

IKLAN

Masih Bergantung Pada Mesin Pernafasan 

Namun, menurut pelakon Gerak Khas itu dalam masa yang sama dia masih bimbang kerana anaknya masih bernafas menggunakan bantuan mesin selain terdapat beberapa perkara yang lain.

Justeru itu, Abby mengharapkan agar semua kenalan dan pengikut di laman Instagram dapat mendoakan kesihatan anaknya dan terus bertahan sehingga sihat sepenuhnya. Sebagai info, Abby telah melahirkan Danial pada 27 September lalu di Hospital Sungai Buloh menerusi kaedah pembedahan selepas mengalami tanda-tanda untuk bersalin.