Pelakon Abby Abadi mengharapkan agar dia berpeluang untuk memeluk anak bongsunya, Muhammad Danial Firman Faizal yang kini berusia 11 hari. Sebelum ini Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan telah melahirkan anaknya itu pada 27 September lalu dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi Neonatal (NICU), Hospital Sungai Buloh kerana dilahirkan secara pra matang.

90 Peratus Bergantung Pada Mesin Pernafasan 

Menerusi perkongsian terbaru Abby, anaknya itu kini bergantung 90 peratus pada mesin untuk bernafas. Dengan berat hanya 535 gram, kongsi Abby buat masa ini sebarang kemungkinan boleh berlaku dan mereka sekeluarga kini mengharapkan keajaiban daripada Allah.

IKLAN

“Sayu dengar apabila doktor cakap macam itu. Namun, dari awal pun beberapa orang doktor cakap perkara sama.

“Peluang untuk hidup 50-50 sebab Baby Danial lahir dalam keadaan yang sangat tidak bersedia dengan berat hanya 535 gram, pelbagai kemungkinan boleh berlaku.

“Apapun, saya dan suami kuatkan hati, tak putus berdoa dan berusaha mengharapkan keajaiban daripada Allah sebab Allah Maha berkuasa ke atas makhluk-Nya,”

Menurut Abby, sebelum ini dia takut untuk berkongsi mengenai keadaan anaknya memandangkan kedaannya agak kritikal apatah lagi mengalami pendarahan dalam paru-paru baru-baru ini.

https://www.instagram.com/p/B3SL0mkDAgE/

Namun selepas memikirkan akan keadaan anaknya, Abby mengharapkan ehsan dan kesudian orang ramai untuk mendoakan yang terbaik buat anaknya itu. Semoga dipermudahkan buat Abby sekeluarga!