Seiring dengan seruan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) bagi menggalakkan penglibatan penggiat seni veteran untuk terus kekal relevan dalam industri, pihak Astro menerusi Astro Warna dan Warna HD telah melancarkan sebuah lagi program berkonsepkan komedi terbaharu berjudul ‘Stand Up Comedy Otai’ yang menampilkan seramai 18 orang pelakon dan pelawak veteran yang cukup disegani sejak mula bertapak di dalam industri.

Tampilkan 18 Pelakon Dan Pelawak Veteran Popular 

Bermula 5 Disember ini, peminat boleh bergelak ketawa menonton persembahan komedi stand-up secara solo ini yang ditampilkan mengikut tema berbeza selama 10 episod.

IKLAN

‘Diketuai’ oleh pelakon, penyanyi dan pelawak Joey Daud sebagai hos program ini, dalam edisi pertama rancangan ini 18 selebriti veteran popular tanah air kembali menggamit memori bersama peminat.

Selebriti yang dimaksudkan adalah AR Badul, Salih Yaakob, Fauziah Nawi, Angeline Tan, Azlee Senario, Hamdan Ramli, Saiful Apek, Sheila Mambo,Mr Rama, Dato Sri Shah Rezza, Wan Maimunah, Pak Ya Senario, Jaafar Onn, Shamsul Ghau Ghau, Imuda, Ebby Yus, Jalil Hamid dan Sathiya.

Beri Peluang Kepada Selebriti Veteran 

Bukan sahaja dapat menyaksikan selebriti-selebriti ini kembali menghiburkan peminat malah ianya juga merupakan penyatuan diantas kesemua mereka menerusi satu platform yang sama.

Menurut ketua saluran Astro Warna, Prima dan InTrend, Norzeha Mohd Salleh penerbitan rancangan ini diharap dapat menjaga dan membantu kebajikan golongan artis tanah air khususnya kelompok artis veteran.

“Penerbitan Stand Up Comedy Otai ini merupakan salah satu contoh terbaik kami dalam merealisasikan misi FINAS dan Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk membantu menjaga kebajikan golongan ini. Di pentas Stand Up Comedy Otai barisan artis ini diberikan platform untuk turut sama berkongsi pengalaman mereka dalam mengharungi kanvas seni yang penuh warna warni”

Malah mereka turut dibayar dengan kadar berpatutan atas kerjasama menjayakan rancangan ini.