Baru-baru ini industri hiburan digemparkan dengan kontroversi seorang wanita yang asyik berparti di sebuah lokasi di Bali yang dikatakan mirip pelakon Chacha Maembong.

Tidak cukup dengan itu, beberapa kandungan video wanita tersebut turut dijadikan sebagai sumber bahan lucah oleh seorang netizen di laman Twitter.

IKLAN

Adeline Tsen Turut Menjadi Mangsa 

Menerusi carian kami ke atas akaun tersebut terdapat ramai selebriti wanita tempatan tanah air turut menjadi mangsa termasuklah pelakon Adeline Tsen.

Menurut Adeline ketika ditemui Murai MY bagi menjawab penularan video tersebut dia akui tidak tahu mengenainya sehinggalah diajukan oleh pihak media.

Geram dengan tindakan netizen tersebut jelas Adeline dia tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan sekiranya individu tersebut berterusan berbuat demikian dan menggunakan gambar atau videonya di laman Instagram untuk tujuan yang tidka baik.

“Kalau terlalu melampau sehingga menyentuh ahli keluarga, saya tak teragak untuk ambil tindakan undang-undang sebagai pengajaran kepada mereka. Saya pun tak mahu drama sangat. Tapi kalau melibatkan keluarga, saya akan ambil tindakan,”

Buat masa ini katanya dia enggan memperbesarkan isu tersebut namun dalam masa yang sama dia berasa simpati dengan rakan-rakan artis lain yang turut menjadi mangsa

Tidak Patut Besarkan Isu Chacha Maembong 

Sementara itu, ketika ditanya mengenai penularan video mirip Chacha, pelakon berusia 32 tahun ini berkata, hal itu tidak sepatutnya diperbesar-besarkan dan dia (Chacha) mahupun sesiapa sahaja punyai hak untuk melakukan apa sahaja.

“Saya tak faham. Biarlah mereka nak berparti atau apa sekalipun itu mereka punya hal. Sebab kerja lain, yang pasti kita nak release tension, dengan siapa pun mereka nak berparti itu hak masing-masing. Macam saya kalau nak pergi clubbing atau minum apa pun, itu adalah hak saya. Dosa semua saya yang tanggung. Apa pun individu ini bertujuan untuk viral semata-mata” katanya.”

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda