Sebelum ini tersebar luas mengenai spekulasi yang mengatakan Datuk Seri Eizlan Yusof bakal menamatkan zaman duda nya dalam masa terdekat. Sehubungan dengan itu, Eizlan telah mengadakan sebuah sidang media khas semalam bagi menjelaskan spekulasi berkenaan yang berlangsung di Bora Ombak, Putrajaya.

Mahu Terus Rahsiakan Wajah Bakal Isteri 

Dalam sidang media tersebut, pelakon itu telah mengesahkan akan bernikah dalam masa terdekat dengan seorang wanita mualaf berketurunan Serani yang dikenali sebagai Natasha Rosa Boudville, 29.

IKLAN

Memetik laporan dari Kopi Planet, bagaimanapun Eizlan mengambil keputusan untuk terus merahsiakan wajah ‘pencuri hatinya’ itu sehinggalah pada hari pernikahan mereka minggu hadapan.

Memiliki Hobi Yang Sama 

Menurut Eizlan, antara sebab mengapa dia begitu tertarik dengan Natasha adalah kerana perwatakan wanita itu yang kelakar selain memiliki hobi menyelam sama seperti dirinya.

“Kami berkenalan sejak empat tahun lalu menerusi seorang kenalan. Saya sangat menyenangi sifat lucu yang dimilikinya selain kami mempunyai hobi yang sama iaitu menyelam.

“Saya melamarnya tiga bulan lalu dan orang pertama yang saya minta kebenaran ialah daripada ketiga-tiga anak saya.

“Anak-anak semua menyenangi Auntie Chacha dan dia pun sangat prihatin dan menyayangi anak-anak saya. Mereka melompat kegembiraan bila tahu saya nak kahwin semula.

“Dia sudah memeluk Islam pada Ogos tahun lalu dan secara spontan sahaja saya melamarnya pada bulan September lalu,”

Diraikan Dalam Empat Majlis 

Bukan itu sahaja, pasangan ini juga bakal diraikan dalam empat majlis selama empat hari berturut-turutu iaitu malam berinai pada 11 Disember, akad nikah (12 Disember), majlis resepsi (13 Disember) dan malam penghargaan (14 Disember). Katanya lagi, pada perancangan awal dia hanya mahukan majlis diadakan serba ringkas namun rakan-rakannya bersepakat untuk meraikannya dalam empat majlis tersebut.

“Saya bersyukur dikelilingi ramai rakan-rakan yang sayangkan saya dan mereka masing-masing nak menyumbang dalam majlis ini.

“Kalau boleh saya nak adakan secara ringkas sahaja tapi mereka bermurah hati nak menyumbang,”

Sebagai info, Eizlan mula mengenali wanita yang bekerja di dalam sektor perhotelan ini sejak empat tahun yang lalu. Menariknya mengenai majlis perkahwinan mereka, Eizlan akan menggayakan persalinan perkahwinan istiadat Angkatan Pertahanan Awam Malaysia.

IKLAN