Trailer Pertama ‘Black Widow’ Imbas Zaman Lampau Natasha Romanoff

165

Aktres Natasha Romanoff dikatakan telah terbunuh dalam filem “Avengers: Endgame”. Walau bagaimanapun, watak perisik yang jelita ini bersedia untuk kembali menemui peminat melalui filem solonya, “Black Widow”.

“Black Widow” adalah projek pembukaan fasa keempat Universe Marvel Cinematic (MCU) serta filem pertama yang akan dikeluarkan oleh Marvel pada tahun 2020.

Marvel baru sahaja mengeluarkan trailer pertama projek ini. Diterbitkan pada hari Selasa (3/12), trailer ini benar-benar memberikan pelbagai maklumat mengenai kehidupan peribadi Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) dan masa lalu ketika dia menjadi sebahagian daripada KGB (Badan Perisikan Soviet).

IKLAN

Trailer ini bermula dengan monolog Natasha menatap refleksi di cermin.

“Saya tidak mempunyai apa-apa, dan saya mendapat pekerjaan ini, keluarga ini, tetapi tidak ada yang kekal selama-lamanya.”

Trailer ini kemudian menunjukkan sepintas lalu mengenai masa lalu Natasha ketika berada di Red Room. Red Room itu sendiri adalah program latihan yang pada mulanya bertujuan untuk melatih Natasha Romanoff untuk menjadi pembunuh.

Kemudian adegan seterusnya menunjukkan bagaimana Natasha terlibat semula dengan beberapa orang yang mempengaruhi masa lalu beliau. Bermula dari Red Guardian alias Alexi Shostakov, yang juga digelar Captain America, Uni Soviet. Watak ini dimainkan oleh pelakon terkenal David Harbour.

Kemudian ada watak-watak lain seperti Yelena Belova dan Melina Vostokoff. Kedua-dua watak seorang perisik ini dimainkan oleh Florence Pugh dan Rachel Weisz. Mereka kemudian digambarkan bekerjasama untuk menjalankan misi, di mana musuh utama yang mereka hadapi adalah Taskmaster.

Terdahulu Scarlett Johansson sebagai pelakon Natasha Romanoff berkata bahawa “Black Widow” akan menjadi penutup untuk wataknya, yang menunjukkan bahawa ini adalah filem terakhirnya di MCU.

Filem ini diarahkan oleh Cate Shortland dengan skrip yang ditulis oleh Jac Schaeffer. “Black Widow” akan menjadi filem pembukaan fasa keempat MCU dan bersedia dikeluarkan pada 1 Mei 2020.

IKLAN