Industri hiburan dikejutkan dengan pemergian Dato Nassier Wahab yang menghembuskan nafas terakhir pada jam 12.45 tengah malam tadi.

Industri Terkejut Dengan Pemergian Allahyarham

Berita tersebut yang mulai tular di media sosial selepas dikongsi oleh rakan-rakan artis dan pembantu peribadinya, Aliff Salim. Khabar berita tersebut ternyata mengejutkan seluruh penggiat industri dan peminat-peminat. Terdahulu, umum sedia maklum bahawa pelantun Memori Cinta Luka itu menghidapi barah gusi sejak kira-kira lima tahun yang lalu.

IKLAN

Muntah Darah Sebelum Meninggal 

Menerusi perkongsian laporan media tempatan, pembantu peribadinya turut terkejut dengan pemergian Allahyarham selepas secara tiba-tiba muntah darah pada jam 12.30 tengah malam tadi di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Petaling Jaya.

Aliff memberitahu sebelum Nassier menghembuskan nafasnya terakhir, Allahyarham sedang berehat dan memintanya untuk mengurut tangan dan belakang namun tidak lama kemudian dia telah muntah darah yang banyak sebelum dia dan isteri Allahyarham, Datin Fatimah Abd Rauf meminta bantuan doktor.

“Doktor meminta arwah menjalani rawatan menambah darah semalam (kelmarin) kerana beliau tampak terlalu pucat. Jika diikutkan, tiada apa-apa rawatan pada hari ini (semalam). Ketika sedang berehat tadi (malam tadi), arwah meminta saya mengurut tangan dan belakang badan, tetapi tiba-tiba, dia muntah darah yang banyak.

“Saya dan isteri arwah yang berada di sisinya terus meminta bantuan doktor. Tiba-tiba sahaja semuanya berlaku. Pada jam 12.45 tengah malam, doktor mengesahkan abang Nassier sudah tiada,”

Dikebumikan Pagi Ini 

Pada Julai yang lalu, Allahyarham telah menjalani pembedahan membuang ketumbuhan pada rahang kiri dan disusuli rawatan lanjutan seperti radioterapi dan kimoterapi. Jenazah Allahyarham akan dibawa pulang ke kediamannya di Bandar Bukit Raja, Selangor, pagi ini untuk urusan pengebumian.

Jenazah Allahyarham akan dibawa pulang ke kediamannya di Bandar Bukit Raja, Selangor dan akan dimandikan di Masjid Batu Belah Klang sekitar jam 8.30 pagi dan sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Batu Belah Klang kira-kira jam 9.30 pagi ke 10.00 pagi hari ini. Sebagai info, Nassier menduduki tempat keempat dalam Gegar Vaganza musim kedua dan meninggalkan isteri, dan seorang anak, Intan Najihah. Al-Fatihah.