Lagi mengenai kemelut rumah tangga Da’i Farhan dan bekas isteri pertama nya Fatin Nur Ain. Selepas kedua-dua pihak tampil memberi kenyataan mempertahankan diri masing-masing, muncul pula adik kepada Farhan yang menyatakan kekecewaan mengenai tindakan abangnya.

Terkilan Dengan Sikap Abang 

Menurut Nik Fatma Amirah menerusi laman Facebook nya, dia berasa terkilan kerana akaun media sosialnya turut disekat oleh Farhan daripada mengikuti perkembangannya. Biarpun mereka sudah berpisah, namun Fatma tetap menyatakan sokongannya buat Fatin termasuklah memberikan kata-kata semangat buat kakak iparnya.

IKLAN

“Semalam adalah hari yang sangat mengecewakan. Kecewa dengan tindakan seorang abang yang tidak bertanggungjawab. Saya diblock dan diunfriend oleh abang sendiri kerana saya bersuara untuk kakak ipar saya.

Sudah berapa minggu saya bersama Kak Fatin, bantu support emosi beliau, datang ke rumahnya sewaktu suami beliau tiada, dengar luahannya dan lain-lain. Saya tahu keputusan ini berat untuk beliau terima. Tapi beliau kuat dan redha”

Tidak Direstui 

Seperti memberi gambaran bahawa perkahwinan kedua Farhan bersama ibu tunggal beranak lapan yang dikenali sebagai Dr Aireen tidak direstui oleh keluarga mereka, Fatma turut mengharapkan agar abang kesayangannya itu kembali ke jalan yang benar selain sedar akan tindakannya yang dilakukannya.

Dalam pengakhiran coretannya itu, dia sekali lagi berdoa agar urusan mereka dipermudahkan selain menyerahkan kepada mahkamah untuk menentukan segala-galanya.

Sebagai info, pada minggu lalu tular mengenai perkahwinan kedua pendakwah itu di kota suci Mekah dan dikhabarkan tidak diketahui oleh Fatin.

Namun Farhan menafikan dakwaan tersebut sebaliknya menyatakan bahawa Fatin sedia maklum mengenainya. Tidak lama kemudian pada Selasa lalu, pasangan ini disahkan bercerai sebelum munculnya pelbagai dakwaan lain mengenai punca perceraian mereka.