Kontroversi mengenai kemelut rumahtanggan Da’i Farhan dan bekas isteri pertamanya, Fatin Nur Ain ternyata mendapat perhatian yang cukup meluas daripada netizen. Awal minggu ini, Farhan atau nama sebenarnya Nik Ahmad Farhan atau Nik Mohamad mengesahkan telah melafazkan cerai talak satu terhadap Fatin menerusi aplikasi Whatsapp.

Dedah Perkara Sebenar 

Tidak cukup dengan itu, Fatin turut mendedahkan bahawa dia telah dikurung dan dipukul oleh Farhan pada minggu lalu.

IKLAN

Dek kerana itu, Farhan teruk dikecam oleh netizen kerana tidak menyangka dia tergamak berbuat demikian apatah lagi menceraikan isterinya yang sedang sarat mengandung anak kedua mereka.

Susulan daripada itu, menerusi laman Instagram nya, Farhan mendedahkan kejadian sebenar mengapa dia melafazkan cerai terhadap Fatin.

Cederakan Diri Sendiri 

Menafikan bahawa dia telah menggunakan kekerasan terhadap Fatin, dedah Farhan bekas isterinya itu sebenarnya telah memukul pintu bilik sehingga membuatkan tangannya cedera dengan sengaja.

Kejadian tersebut berpunca selepas dia mendapat tahu mengenai ‘komplot’ sebenar antara Fatin dan rakan baiknya, Ches yang sebelum ini telah menularkan mengenai kisah kemelut rumahtangga mereka menerusi laman Facebook.

Bawa Bukti Ke Mahkamah 

Jelas Farhan lagi, dia telah mendapatkan segala bukti sebenar yang berada di dalam telefon Fatin untuk dibawa ke mahkamah.

Malah dia akui tindakan untuk menceraikan Fatin adalah tindakan yang betul selepas mendapat petunjuk menerusi solat istikharah yang dilakukannya selama seminggu.

Biarpun begitu, menerusi carian terkini Murai MYdi laman Instagram nya, pendakwah tersebut telah pun memadam posting itu.